Kui valge on murtud juba kerge kollase või sinisega vastavalt soojemaks või külmemaks valgeks, muutub see kohe pretensioonikaks ja mööbli sobitamine pole enam nii lihtne. Neutraalse valgega muresid ei teki.

Plaan oli kasutada korteris ära võimalikult palju olemasolevat ja tuua välja selle iseloomu. Esmase “puhastuse” käigus paljastusid esikus maalilised krohvipinnad. Seinad said peale kerge viimistluskihi, mis muudavad nad tolmu- ja pudenemisekindlaks. Selleks võib kasutada näiteks õlisid, mis sobivad haljale betooni ja krohvipinnale.

Vannitoasein on viimistletud tadelaktiga. See on Maroko krohv, mis sepetsiaalse kivi ja seebiga viimistledes kivistub ja veekindlaks muutub. Vannitoaseina kumerus on originaallahendus, seda ei ole süvistatud.

Vanad metallist luugid vannitoas, wc-s ja koridoris on värvist puhastatud ja mati lakiga kaetud. Kuna köögipõrand oli väga viltu, tuli sealt põrandalauad üles võtta. Need, mis õnnestus tervelt kätte saada, sai ära kasutada wc põrandal. Seal oli enne kapp ja põrand väga ebatasane.

Vannitoapeegel ja -kapp on pärit Oot-Oot Vintage valikust. Samuti tikkjalgadel kummut ja hoogne diivanilaud. Sohvana võttis koha sisse Oot-Oot’i diivan COSMO. Hall villane kangas mõjub naturaalse ja ehedana. Värvi saab hiljem lisada patjadega vastavalt meeleolule. Eraldiseisev jalatugi annab paindlikkust. Vajadusel saavad seal istuda kuni kaks külalist, järmisel hetkel on aga hea jalatugi kohe võtta.

Laevalgustid magamistoas ja söögilaua kohal pärinevad Home Art kauplusest.



Angelika nõuanne hakkajale kodukujundajale:

“Kui tegemist on vana ehitisega, ei tasu kõike kohe välja lõhkuda, vaid enne puhastada liigsest mürast, st eemaldada soovimatud seinad, panipaigad, alla toodud laed, avada kinni ehitatud nišid jne. Seejärel vaadata värske pilguga, mida tasub säilitada ja eksponeerida. Nagu selle korteri puhul — kipsseinte alt välja tulnud kiviseinad said vabakäega krohvitud, et lisada valgetele pindadele struktuuri. Samuti oli väärt säilitada 30ndatest pärit radiaatorid, õhutusluugid ja osaliselt põrand. Kontrastid ja vastandid lisavad karakterit ja iseloomu.”

Kujundus Angelika Vehvlijainen, www.madebybeam.com
Fotod Tõnu Tunnel, tonutunnel.com