Gerttu juttu kuulates võib ära tunda tõelise isetegemiserõõmu, mida on rõõm edasi anda.

Vaade valgusküllasele elutoale. Maast laeni veiniriiul on paigutatud eraldamaks elutuba köögist.


Gerttu otsustas koos elukaaslasega esimese päris oma kodu ise kujundada. “Sisekujundala palkamist me isegi ei kaalunud, sest keegi teine ei oskaks jõuda täpselt sellise tulemuseni, mis meile oma kodus meeldiks ja milleks on Skandinaavia stiil. Olime ammutanud inspiratsiooni ning teadsime, mida tahame. Soovisime, et terve elamine oleks pigem hele, kaotamata seejuures värvi ning rõõmsameelsust.

Õnnetus seisus tumba leidis Gerttu ostuportaali kaudu. Tänu ema nobedatele näppudele sai vanast väsinud mööbliesemest pilkupüüdev sisustuselement. Täienduseks sai õmmeldud ka lillelised padjakatted.


Ise tehtud, hästi tehtud

Võib julgelt öelda, et üle poole mööblist on Gerttu enda komplekteeritud ning isegi otsast lõpuni valmistatud. “Poest ei saa täpselt seda, mida soovid. Eks selle pärast olemegi palju ise teinud. Lihtsaim variant oleks sõita Ikeasse ning osta terve korteri sisustus, aga see oleks ikka jama.”

“Elutoa diivanilaud sai otsast lõpuni ise tehtud. Olime välja valinud meelepärase variandi ning käisime mitme mööblitootja juures, kes keeldusid seda valmistamast. Lõpuks ühe leidsime, aga ei soovinud küsitud hinda maksta… Seega ei jäänudki muud varianti kui ise teha!” Samuti valmisid käsitööna mõlemad laevalgustid, mille valmimises lõid kaasa ka Gerttu vanemad. Elutoa laelambi õmbles Gerttu ema, isa aitas paigaldamisel. Valgusti söögilaua kohal on Gerttu ja tema elukaaslase koostöö.

Iga detail on läbimõeldud — Gerttu valmistatud seinapostrid sobituvad ideaalselt siniste lambijuhtmetega. Lahe veiniriiul on Gerttu tuttava valmistatud.

Killuke kodumaist disaini - glickandgrow ürdipott on leidnud koha laua keskel.

Ka magamistoas on kõik käsitööna valminud: Voodi sai elukaaslasega kahepeale valmis klopsitud; kardinad, padjakatted ning laelamp valmisid ema ja tädi abil.

Rõõmus “reisisein” esikus

Igav valge esikusein sai uue ning vägagi pilkupüüdva ilme tänu Bold Tuesday Go! World maailmakaardile ning Gerttu lennukatele ideedele. “Reisimine paneb mu silmad särama ning kui seda maailmakaarti nägin, teadsin, et pean selle saama. Kuna seinapind on küllaltki suur, siis tuli ka mõte lisada reisifotod. Aga kuidas sa paned läbisegi kõik pildid, peaks ikka teemade kaupa paigutama! Nii saigi loodud süsteem fotod sihtkohtade järgi ära jaotada. Tuttavad peatuvad külla tulles ikka tükk aega meie reisiseina ees!”

Reisifotode alla mattuv sein rõõmsalt igat sisseastujat tervitamas.

Šabloonidega isikupäraseks värvitud

Gerttu välistas tapeedi. “Tapeedi eemaldamine on liialt tülikas. Lisaks on meelepärase mustriga tapeeti poodides vaid 1-2 värvitoonis… šabloontehnika võimaldab seevastu lõpmatuseni tooni valida!” Seinašabloone kasutas Gerttu nii kööginurgas kui ka magamistoa seinal. “Leppisime elukaaslasega algusest peale kokku, et kodu peab olema rõõmus koht, kus on ikka mustreid ja värvi ka. seinašabloonid võlusid meid paindlikkusega.”

Gerttu tädi valmistatud pilkupüüdev laelamp on ainus ese, mis vanast kodust kaasa sai võetud. Taustal šabloon Kasemets.

Gerttu ema õmmeldud imearmsad padjakatted.


Töönurka valiti IKEA reguleeritavad lauajalad, millele valmistati lauaplaat samast materjalist, millest valmis voodiraam.

Toreda ilmega hoiukarbid on Gerttu enda meisterdatud!


Aitäh toreda loo eest Merilile (Stencilit.co)!

LOE VEEL: