Heidame pilgu tänavustele sisustushittidele, millele sisekujundajad ja disainerid peatset lõppu ennustavad.

Raskepärane mööbel

Suured ja lahmakad diivanid ning robustsed jalgadeta kummutid on tikkjalgadega retromööbli taassünni taustal juba mõni aeg tagasi hääbuma hakanud. Massiivne mööbel röövib ruumi ja mõjub interjööris liiga domineerivalt.

Algav aasta soosib kerget ja voolujoonelist mööblit. Võrdväärselt on moes nii retro kui ka uus ja kaasaegne õhuline mööbel.

Kes ei mäletaks kodusid, sisustuspoode, toitlustusasutusi ja hotelle hõivanud loosungeid “Keep calm and…” (“Säilita rahu ja…”), mida sai tüdimuseni nähtud kõikjal. Suurbritannias II maailmasõja ajal levinud propagandaplakatitelt ümber töödeldud sõnumid on sisekujundajate kinnitusel järgmisel aastal täiesti out! Kodu võib rahulikult edasi sisustada maalide või fotodega ning leppida ühevärviliste patjadega.

Foto: etsy.com


Mõned aastad tagasi lõi sisustusmaailmas laineid öökullibuum. Sel aastal vaimustusid hooajatrendidest innustunud kodukujundajad vasekarva ananassidest. Uuel aastal on aeg hüvasti jätta nii lõbusate puuviljakujukestega kui vasevärvi aksessuaaridega laiemas plaanis. Sisekujundajate sõnul on autentne vask ajatu ja ilus, kuid läikivate vaseimitatsioonide aeg hakkab 2017. a kevadel mööda saama. Kesksel kohal saavad olema hoopis industriaalsema hõnguga esemed ja musta värvi metall.

Foto: etsy.com

Suured kitšimaigulised lillemustrid, mis 2016. aastal tohutut populaarsust kogusid, on lillesõprade kurvastuseks muutumas ajalooks. Tugevate ja domineerivate mustrite asemel soovitavad sisekujundajad valida õhuliselt õrnu ja romantilisi lillemustreid, mis mõjuvad tagasihoidlikult ja ajatult.

Kes aga armastab ekstravagantsust, võib algaval hooajal vahetada tapeedid hoopis kunstiteostest inspireeritud seinakatete vastu. Samuti on moes industriaalse hõnguga viimistlus nagu kooruv värv ja mitmekihiline rebitud tapeet.

Instagram täitus sel aastal fotodega eklektilistest kodugaleriidest, kus segunevad perefotod, julgustavad loosungid ja ilusad loomapildid. Sisekujundajad soovitavad enne mitmekümnenda pildiraami järgi haaramist mõelda hoolikalt läbi, mida interjööris eksponeerida ja kuidas see haakub ülejäänud sisustusega. Ülekuhjatud sisustuspoodi meenutava elutoa asemel on soositud “vähem on rohkem” mõtteviis.

Selle asemel, et suures koguses üksteisega mittesobivaid pilte ja loosungeid kokku ajada, investeeri paari-kolme stiilsesse dekoratsiooni või tõeliselt ilusasse ja väärtuslikku kunstiteosesse, mille väärtus on püsiv ja millest on rõõmu ka tulevastel põlvedel.

Kuigi industriaalne stiil lubab sisekujunduses figureerida ka järgmisel aastal, on rasked ja kobakad baaripukid ajast ja arust.

Selle asemel soovitavad sisekujundajad elegantsema joonega kõrgeid retrotoole või just ultramoodsaid baaripukke.

Foto: shutterstock

Sisearhitektide sõnul liiguvad tellijate soovid üha enam privaatsema eluruumi suunas ja avatud planeeringute buum hakkab vaikselt vaibuma. Otse kööki avanev magamistuba või kodukontor võib olla küll mõnusalt ruumikas, kuid helid ja toidulõhnad seal, kus neid vaja ei ole, võivad pikapeale osutuda ahistavaks.

LOE LISAKS: