Kindlasti olete kuulnud, kuidas kelleltki uuritakse, millised kolm asja ta üksikule saarele kaasa võtaks. Toon selle meie vestluse konteksti: millisele kolmele esemele interjööris kõigepealt rõhku paneksite?


Alustaksin sisustamisel söögilauast, kiire elutempo juures on tihti just söögilaud see, mille ümber leiame aega pere ja sõpradega kogunemiseks ning hea toidu ja veini kõrval üksteisega aja veetmiseks. Seejuures võiks söögilaud olla piisavalt suur ja mugav, et keegi kiirelt koju ei ruttaks! Järgmisena suunaksin tähelepanu diivanile, see ei ole mitte ainult koht lõõgastumiseks, vaid hea mööbliese ülejäänud toa stiili ja värvigamma määramiseks. Viimaks on loomulikult oluline hea uni ning seda kvaliteetsel madratsil ja muidugi ilusal voodil!

Millele end ümbritsevas keskkonnas kõrgendatud tähelepanu pöörate või mida eriliselt jälgite?


Rääkides interjöörist hindan volüümi ja valgusrohkust, juba ühe elemendi olemasolul tulevad ka sisustusesemed paremini esile ning ruumis tekib hea aura.

Millises suunas eestlase kodukujundus liigub?


Eestlased oskavad järjest enam hinnata ajatut ja kvaliteetset disainiklassikat. Lisaks on rõõm on näha, et oleme sisustamisel pingutustega maailmatasemele jõudmas.

Millised on enam levinud vead sisekujundust luues? Mis on see “reha”, mille otsa ikka ja jälle astutakse?


Suurimaks veaks pean tegelikult seda, kui koduomanik katsub sisustamisel ise kogu lahenduse välja nuputada, olemata seejuures kursis sisustuspoodide valikutega, erinevate stiilidega või lihtsalt ajanappuses ning teeb siis läbimõtlemata valikuid. Julgemalt võiks appi võtta sisekujundaja, kelle tööks ei ole pelgalt lõbus poodlemine, vaid hoolikas planeerimine mugava ja samal ajal visuaalselt nauditava elukoha loomiseks. Kodu luuakse aastateks ja aastakümneteks ning maitsekad lahendused annavad aja möödudes kodule vaid väärtust juurde. Sisekujundaja palkamine ei ole ilmtingimata luksus, kuna tihti saavad disainerid erisoodustusi, mis eelarvet kergendavad.

Nimetage mõni meeldejääva toodangu looja. Kes ta on ja miks sümpatiseerib?


Neid on nii palju! Kui pean valima ühe, siis on selleks Jaime Hayon, kunstitaustaga disainer, kelle loodud tooted mängivad värvide ja vormidega ning on tõepoolest nagu imetlusväärsed kunstiteosed ja mitte pelgalt lihtsad tarbeesemed.

Nordic Design Home asub Tallinnas Kalamajas aadressil Kopli 6.
Fotod: Alina Grigorjeva