Kvaliteedist, vastupidavusest ja disainist lugu pidav Elke Mööbel hindab oma meeskonda kõrgelt ning pidevalt kätt pulsil hoides tuntakse seal majas iga toote hingeelu. Olgu öeldud, et tegelikult ulatub nende haare kontorite ja avalike ruumideni. Muuseas oli Elkel omajagu tegemist kuu keskel toimunud Disainiööl. On ju eesmärk ühest küljest pakkuda head toodet, kuid harida seeläbi ka inimeste disainimaitset. Meiega vahetas mõtteid kodusisustussalongi juhataja Kristina Darolitš.

Kindlasti olete kuulnud, kuidas kelleltki uuritakse, millised kolm asja ta üksikule saarele kaasa võtaks. Toon selle meie vestluse konteksti: millisele kolmele esemele ruumis kõigepealt rõhku paneksite?

Kodus peame kõige tähtsamaks ruumiks elutuba, sest seal veedetakse suurem osa ärkveloleku ajast. Seega on elutoas üks kõige olulisem ese diivan, kuhu mahub mugavalt istuma ja pikutama. Kindlasti on oluline tegur läbimõeldud valgustus – ühtmoodi vajalikud on nii üld- kui ka meeleoluvalgustid. Unustada ei saa ka vaipu ning tekstiile, sest soojust ja pehmust on meie interjööri ikka vaja.

Millele end ümbritsevas rohkem tähelepanu pöörate või mida eriliselt jälgite?

Kõige enam hakkavad silma huvitavad ja omanäolised lahendused, erisugused detailid, meie kliimas kindlasti valgus ja valgustus ning üha rohkem ka ruumi akustika.

Millises suunas eestlase kodukujundus liigub?

Eestlastele on ruumide kujundamisel omane skandinaaviapärane vaade. Kohtab naturaalseid materjale ja palju puitu. Lisaks eelistatakse eesmärgita iluasjadele pigem asjakohaseid ja funktsionaalseid aksessuaare. Rohkem pööratakse tähelepanu valgusele. Meie Elke kollektiiviga soovitame olla veelgi julgemad ja kasutada toas senisest rohkem valguse tasandeid – lisaks lae- ja põrandalambile tasub elutoas riiulitesse ja aknalaualegi täiendavaid valgusteid lisada. Pimedal ajal tõstab see kindlasti meeleolu ja muudab toa hubasemaks.

Millised on enam levinud vead sisekujundust luues? Mingi “reha”, mille otsa ikka ja jälle astutakse.

Mõnikord kiputakse liialt keskenduma sisustuselementidele üksikult ja terviklahendus jääb tagaplaanile. Kuid võib juhtuda, et kõik ilus ei mõju koos hästi ning kõik popp ja moes olev ei pruugi ka igaühe koju sobida. Meie salongide projektijuhid on sisearhitekti taustaga ja parimaks tulemuseks soovitame julgelt meiega nõu pidada.

Palun nimetage mõni meeldejääva toodangu looja. Kes ta on ja miks sümpatiseerib?

Taani tootja HAY on ettevõte, mille toodete seast leiab kõik vajaliku kodu sisustamiseks – suuremaid ja väiksemaid mööbliesemeid, sisustusaksessuaare kõikidesse tubadesse ja ka valgusteid. Neile on omane trende järgiv disainikeel, mis mõjub samas väga tuttavalt. Väga sümpaatne on HAY idee läheneda disaintoodetele kui igapäevastele tarbeesemetele. Toodete erinevad hinnaklassid muudavad eksklusiivse disaini rohkematele huvilistele kättesaadavaks.

Külasta Elke Mööbli kodulehte www.elkemoobel.ee

Vaata Facebookis https://www.facebook.com/ELKEmoobel

Jälgi Instagramis https://www.instagram.com/elkemoobel/

Kodusalong aadessil Tedre 55, Tallinn

Kontori/avaliku ruumi sisustus aadressil Rästa 18, Tallinn