1. Looduslähedus: Kui maailm liigub nutistumise suunas, siis kodukujundamisel võib märgata vastupidist — töö ja eraelu vahele tõmmatakse range piir, kodu peab olema eelkõige kodune.

2. Jätkusuutlikkus: Sobita uut ja vana ning kujunda ise ümber moest läinud asju.

3. Hallid ja küllastunud pastelltoonid: Need on värvid, millega võid tänavu täiendada säravvalget skandinaavialikkust.

4. Maalähedased toonid: Tekstiili, mööbli ja aksessuaaride trendivärvideks on hubasust ja soojust pakkuvad roheline, pruun, veinipunane, terrakota ja telliskivi.

5. Must ja valge: Must ja valge on moes omavahelises koosluses. Julgeteks pilgupüüdjateks on nii kuuekümnendate eeskujusid järgiv geomeetrilises mustris must-valge põrandaplaat kui graafilises võtmes lahendatud dekoratiivpadjad, voodipesukomplektid ja lauanõud.

6. Tumesinine: on uus must Kasuta tumesinist kas baasvärvi või väikese aktsendina. Kui üldiselt mõjuvad tumedad värvid ruumis süngena, siis tumesinine lisab pigem salapärast elegantsi ja stiili. Tumesinist kombineeritakse peamiselt valgega, mis loob dramaatilise efekti. Väga mõjusalt mõjub valges ruumis üks tumesinine aktsentsein, aga alustada võib ka väikeselt, näiteks tumesinistest diivanipatjadest, voodikattest või kardinatest.

7. Tumeda puidu tagasitulek: Moes on naturaalsed materjalid, nii puit, kork, looduskivi kui terrakota plaadid. Kui väikeses ruumis võiks kasutada jätkuvalt naturaalse puidu kergeid pruune toone, siis suures ruumis kasuta luksuslikku tumedat puitu. Kuna kvaliteet ja käsitöö on moes, siis on ka interjööris hinnatud puutöömeeste käsitööoskused.

8. Mugav ja ajatu disainiga mööbel: Mööbli märksõnadeks on kestvus, kergus ja ratsionaalsus. Hinnas on ka funktsionaalne moodulmööbel, mis pakub mängulist ümberehitamise võimalust.

9. Nahk: Tekstiilis hinnatakse taas naturaalseid kangaid — nahka, vilti, linast. Kõige popimaks tekstiiliks on nahk, mida kasutatakse nii üksikute detailidena kui ka pehme mööbli materjalina.

10. Samet: Samet on suurepärane aktsent, mis peab domineerima üksikute elementidena, näiteks padja või tumbana. Sameti värvitoon võiks olla külluslik, kas veinipunane, sügavroheline, sinepikollane või tumesinine.

Allikas: Merike Hirvoja, K-Rauta sisekujundaja

LOE LISAKS: