Casa Studio pakutavad Biba Salotti diivanid, diivan-voodid ja voodid on kvaliteetsed ja multifunktsionaalsed — tunned end seal mõnusalt nii istudes kui ka lebades, sest kvaliteedi ja funktsionaalsuse kõrval pole ära unustatud ka mugavust. Eri mudelitel saab lihtsasti reguleerida diivani pea- või jalatugesid, mõnel mudelil on all pesukast, millele pääseb ligi ühe sujuva liigtutusega. Diivanid on valmistatud täies mahus Itaalias, alustades sisust ja lõpetades kangaga. Eritellimusel saab ära märkida ka sobivad mõõdud — iga kodu on unikaalne ja klient on kuningas.


Kattematerjali valik on väga suur — alates linasest kuni nahkkatteni, mis on diivanitelt kergesti eemaldatavad ja puhastatavad. Diivani ostmisel tasub küsida müüjalt, kuidas konkreetset kattematerjali hooldada.

Eriti populaarsed on Biba Salotti lahtikäivad diivanvoodid ja tugitoolid, sest neid saab kasutada ka väiksemates tubades ja voodi asemel.


Vaata Biba Salotti diivaneid ja voodeid galeriist ning nopi sisustusideid:

Üks korralik diivan tahab enda kõrvale ka korralikku vaipa. Ajatu ja klassikaline on naturaalne, käsitsi valmistatud vaip, näiteks siidist, villast või siidivillasegust. Käsitöövaip on vastupidav ja tänuväärne ning kaunis ese nii väikeses korteris kui ka avalikes ruumides. See on kaaslane sinu kodus aastakümneteks ja väärt asi, mida pärandada. Käsitsi meisterdatud vaibad lähevad üha enam hinda, sest häid meistreid jääb järjest vähemaks ja kvaliteetne vaip on nagu maal, mille väärtus ajaga ainult kasvab. 

Et valida korralikku käsitöövaipa, nõuab see mõningaid teadmisi. Silmas tasub pidada järgmisi olulisi aspekte:

  • Leia õige sisustusstuudio koolitatud müügipersonaliga, kes oskavad asjakohast nõu anda.
  • Mõõda ruumi suurus, kuhu vaipa otsite, et olla kindel millisete mõõtudega vaip sobib.
  • Kasulik on kaasa võtta pilt ruumist, kuhu soovite vaipa, et võrrelda erinevaid värve/mustreid.
  • Villavaibad on paksemad, pehmemad ning jala all soojemad. Väga luksuslikud on naturaalsed siidivaibad, mis sobivad vähemkäidavatesse kohtadesse. Kui silt siidivaibal on tähistatud kui art.silk, siis on tegemist viskoosiga ehk kunstsiidiga, mis ei ole käe all nii siidine ja soe kui naturaalne siid. 
  • Tasub küsida müüjalt, mis maalt käsitöövaibad pärit on. Traditsiooniliselt pärinevad kvaliteetsed vaibad Afganistanist, Hiinast, Indiast, Iraanist, Nepaalist, Pakistanist jt. Ehtsad idamaised vaibad ei ole valmistatud lääneriikides.
  • Uuri vaipa hoolikalt, ka tagantpoolt. Kui seal on märgata teatud ebatasasust rütmis või toonis, siis see on loomulik ja annab kinnitust, et vaip on käsitsi tehtud.
  • Küsi sõlmede arvu/ tihedust soovitud vaiba puhul. Mida tihedamalt kootud vaip ehk mitu sõlme nt ruutsentimeetril, seda vastupidavam ja kvaliteetsem. Kõrgem sõlmetihedus tavaliselt peegeldub ka hinnas, loomulikult ka materjalis, mida on kasutatud vaiba tegemiseks. Näiteks Casa Studiost ostetud siidivaibal on ühel ruutsentimeetril 576 käsitsi tehtud sõlme! Märkimisväärne! Mida tihedam, seda kvaliteetsem. 
  • Küsi kindlasti vaipa koju proovida võtta.

Isegi kui hinnasildil on kirjas handmade ehk käsitöö, siis küsi müüjalt, mida see täpselt tähendab. Käsitsi saab vaipa kududa mitmel moel: kas telgedel, kasutades spetsiaalseid abitööriistasid või sõlmtehnikas käsitsi. Viimane on kõige hinnatum. Kvaliteetne käsitöövaip valmib kaua, sest kõigepealt tuleb materjal koguda, mis hiljem kedratakse lõngaks ja toonitakse naturaalsete värvidega. Seejärel sõlmitakse vaip vastavalt mustrile tervikuks, lõppfaasis veel pestakse, tasandatakse ning suuremad sõlmimisrea ebatasasused korrigeeritakse — seda kõike käsitsi!

Korralikku käsitöövaipa on väga lihtne hooldada just tema tiheduse tõttu, sest mustus ei lähe nii kergesti kiu sisse, vaid jääb pinnale ning selle saab tolmuimejaga või lapiga õrnalt tupsutades kätte. Tugevama pigmendiga vedeliku puhul, näiteks vein või kohv, on soovitav koguda see klaasiga — lükkad kerge nurga all klaasiserva pleki suunas, nii koguneb vedelik klaasi sisse. Mitte mingil juhul ei tohi hõõruda. Samuti võiks iga paari aasta tagant viia vaiba keemilisse puhastusse, seejuures on väga tähtis on mainida, et tegu on naturaalse käsitöövaibaga ning kemikaale kasutada ei tohi.

Vaata vaibagaleriid siin:

Casa Studio pakub oma klientidele võimalust kokkuleppel vaip koju prooviks võtta — nii näed kodus, kuidas valgus vaibal mängib, kas suurus on ikka õige ja kuidas vaip interjööriga kooskõlas on.

Casa Studio:

CASA STUDIO
Kentmanni 10, Tallinn
www.casastudio.ee
www.facebook.com/casastudio

Jaga
Kommentaarid