Avangard – hoone, kus kohtuvad erinevad ajastud ja stiilid

Sisearhitekt Lilia Kristianson

“Avangardis on peidus kaks maailma, mis üksteist elegantselt täiendavad. Hoone kaks külge tulevad välja nii arhitektuuris kui ka sisekujunduses,” teeb sisearhitekt Lilia Kristianson meid hoonega tuttavaks.

Ajalugu väärtustades on tsaariaegses hoones säilitatud kõik elemendid, mis võimalik – sissepääsu imeline kassettlagi ning võimas trepifuajee algupäraste käsipuude, trepiastmete ja põrandaplaatidega. Iseloomu andvad punased tellisseinad puhastati ning eksponeeriti, kus vähegi võimalik, peale üldalade ka korterites.

Avangardis on peidus kaks maailma, mis üksteist elegantselt täiendavad. Sisearhitekt Lilia Kristianson

Ajalooliste detailide kõrvale on sisearhitekt toonud kaasaegsed materjalid ja sisustusdetailid: julge ja jõulise mustriga nii matid kui ka poleeritud pinnaga põrandaplaadid, tema jooniste põhjal eritellimusel valminud mustad messingdetailidega siseuksed ning peeglid seintel ja laes. Ajaloolise kassettlae ja paneelseinad muudavad veelgi kaunimaks ja eklektilisemaks modernsed, eritellimusel just sellele hoonele ja interjöörile Tõnis Vellama disainitud lühtrid ja valgustid.

Vanast kodust kaasa tulnud roosa Smegi külmik

Sisearhitekt Lilia Kristianson

Selles interjööris on sisearhitekt Lilia Kristianson põiminud omavahel mitut stiili ja kasutanud materjale, nagu looduslik- ja komposiitkivi, metall, nahk, samet, must peegel ja naturaalne puit. Toredas koosluses on must metall, kroom ja messing. Toimub julge värvi- ja mustrimäng, mida võimendavad pinnaviimistlused ja tekstuurid. Musta kivist töötasapinna kohal säravad valgustitena kuldsed kirsid, sealsamas haarab silm elegantseid tammepuidust pukke ja kõik kulmineerub roosa retrokülmikuga.

Lilia Kristiansonil on varuks põnev saamislugu: “Endisest kodust tuli kaasa roosa Smegi retrokülmik, mille järgi kujundasin köögi. Tänu sellele kulges roosa läbi kogu interjööri väga erinevates detailides. Aastaid tagasi tulin mõttele ruumi roosa diivan tuua ja seda oli võimalik siin teostada. Detailide valikus andis inspiratsiooni armastus kalasaba parketi ja laiemalt naturaalsete materjalide vastu.” Enda sõnul on talle alati meeldinud erinevaid stiile ühendada ja ajatule disainile lisaks tuua aktsendina sisse veidi glamuursemaid nüansse.

Lilia lemmikud on disainer Nika Zupanci kuldne Cherry valgusti, Ethnicrafti Ancestors Tabwa telerialus ja pink ning MOOOI vaip “Le Temple”, mille disainer on Christian Lacroix.

IPF Digital büroo värviküllane ja töötajasõbralik interjöör

Sisearhitekt: Kard Männil

Inimene veedab enamiku ärkveloleku ajast tööl, tema elukvaliteedi määrab suuresti töökeskkond, milles ta veedab oma päevad. “Peale kontoripinna värskenduse tuli luua avara köögiga multifunktsionaalne ruum, kus saaks nii vabas vormis tööd teha, lõõgastuda, lõunat süüa kui ka koosolekuid ja pidusid pidada,” kirjeldab Kard Männil tööprotsessi. Ta rõhutab, et tänapäeva avatud kontoris on väga oluline roll heal akustikal ja sisekliimal.

IPF büroos on rõhku pandud valgustusele ja elusatele taimedele.

Samuti on selles büroos rõhku pandud valgustusele ja elusatele taimedele, mis inimest emotsionaalselt toetavad. Istuva tööga inimestel on võimalus ennast varbseinal sirutada, istumispallil venitada või massaažitoolis lõdvestuda. Kuna üle poole ajast on meie kliimas pime ja sombune, siis kontrastiks heledale ja rahulikule töökeskkonnale valisid sisearhitektid lounge-alale tujutõstvalt rõõmsavärvilised mööbliesemed ja valgustid.

Mitmekülgne kontorimaastik Anvoli büroo näitel

Sisearhitekt: Kard Männil

Ühteaegu rahulik ja mänguline büroo paikneb läbi hoone kolme korruse. Sisearhitekt Kard Männil on loonud hõrgu interjööri, mis pakub tänu avatud planeeringule töötajaile paindlikke võimalusi omavahel suhelda, liikuda ja puhata. Ruumikasutus on dünaamiline ja optimaalne. Vastvalminud büroo asub laohoone küljes ja nii on sellel industriaalne maik.

Showroom'i korruse lahendas sisearhitekt rahulikumalt ja kargemalt, kolmas korrus on seevastu mängulisem ja vabamas võtmes. Interjööris kohtab naturaalseid materjale ja puhtaid pindu, lähenemine on funktsionaalne ja praktiline. “Helgel rahulikul taustal on üksikud põnevad detailid ja värvilaigud nagu kirsid tordil,” annab Kard Männil loodule tabava iseloomustuse.

Lugu ilmus Moodne Kodu novembrinumbris - saadaval müügilettidel.