Õiged materjalid ja oskus asju omavahel kombineerida

Luksuslikku joont aitavad interjöörile lisada rikkalikud värvikombinatsioonid ja kvaliteetsed siseviimistlusmaterjalid. Samas tuleb osata piiri pidada — oluline on, et nii värvides kui ka materjalides valitseks tasakaal. Et anda interjöörile luksuslikku välimust, ei pea olema kindlasti kõik esemed hirmkalli hinna eest soetatud. Üleküllus pole kaugeltki maitsekas ning tihti piisab vaid mõnest detailist, et soovitud tulemust saada. Vältida tasuks liialdamist mustrite ja läikivate esemetega. Kui mõistlikus koguses mõjuvad nad maitsekalt, siis suures koosluses on efekt vastupidine ning interjöör võib jätta hoopiski odava mulje.

Valget Carrara marmorit kohtab kõikjal - suurtel pindadel ja pisikeste sisustusaksessuaaride juures; magamistoas, elutoas, köögis ja vannitoas.

Üheks märksõnaks on kontrastid. Näiteks kui kasutada siseviimistluses heledat marmorit, mis on iseloomult külm materjal, on hea mõte kombineerida seda puiduga, mis vastandub kivile ja on soe. Kui seintel domineerib hall värvigamma, võib interjööri täiustada kuldsete detailidega — ukselingid, kohvilaua ja diivani jalad, söögiriistad jms. See lisab koheselt kargesse halli interjööri suursugust ilmet.

Veel kümmekond aastat tagasi kitšiks peetud seinapaneelid ja iluliistud on tagasi - võtmesõnaks on muidugi piiritunne ning rikkalikku dekoori tasub pigem kombineerida minimalistliku sisustuse ja vaoshoitud koloriidiga.

Värvid

Soliidne tumesinine, sügav smaragdroheline, kuninglik purpurpunane on vaid mõned värvid, mis on julged ja kaunid ning mida tasub elamises katsetada. Sellistes värvitoonides võib vabalt valida suure vaiba, sametised kardinad ja pehme mööbli. Julgemad võivad värvida ka ruumi seinad tumedaks, ent sellisel juhul peaks ruum olema kõrgema laega. Tumedatel värvidel on nimelt omadus ruum visuaalselt väiksemaks muuta. Värvikaardilt võib leida kümneid sügavaid ja maitsekaid toone, mis loovad piduliku õhkkonna, ent selleks, et nad ruumis toimiksid, tuleb neid osavalt kombineerida. Tumedates toonides sisekujundust võib täiendada metalsete toonidega ja kergelt läikivate pehmete kangastega. See muudab õhkkonna glamuurseks ja luksuslikuks.

Magamistubade sisustuses on jätkuvalt populaarsed suured voodipeatsid, mis hetkega toale elegantsi lisavad.

Täiesti valge interjöör muutub luksuslikuks läikivate materjalidega nagu kroom, klaas ja peegel. Peegel loob mänguruumi ja muudab ruumi avaraks. Kroomiviimistlusega aksessuaarid loovad sära ja klaas lisab õhulisust.

Praeguseid moesuundi iseloomustavad ümarad vormid, kullatoonid ja kuninglik marmor. Neid märksõnu iseloomustab hästi diivanilaud Taani tootjalt Hübsch (Snug.ee).

Pisikesed detailid


Lisaks värvidele tasub sisekujundust luues pöörata tähelepanu detailidele. Näiteks põrandaliistud võiksid olla pigem kõrged — see loob koheselt suursugusust ilmet ja sobib hästi nii modernse kui ka klassikalise stiiliga interjööri. Maitsekuse piires võib kasutada ka erinevaid iluliiste, karniise ja seinapaneele. Seinapaneelide valik on mitmekesine, leidub nii naturaalsest nahast, kipsist, keskkonnasõbralikust bambusest ja vineerist lahendusi. Eriti efektsed on 3D-seinapaneelid, mis on stiilsed ja sobivad pea igasse ruumi.
Täpselt õiges koguses glamuuri ja kullasära aitab interjööri tuua efektne käsitööna valmistatud lühter Hollandi tootjalt Brand van Egmond (Hektor Light).

Luksuslikku ilmet on lihtne luua ka mööbli abil. Magamistoa keskpunktiks on näiteks voodi, mis võiks lisaks kvaliteetse une tagamisele toimida ka ruumi dekoratiivse osana. Hetkel on moes kõrged voodipeatsid, mis ei ole ainult mugavad, vaid ka äärmiselt kaunid elemendid. Kirsiks tordil on satiinist ühevärviline voodipesu, mis pole pealetükkiv ega väsita. Kardinate puhul soovitan säilitada ühevärvilist joont, kuid kangas võib olla vabalt tekstuuriga ja langeda põrandale.
Ei ole palju vaja, et oma kodule pisut luksust ja glamuuri lisada. Piisab ka üksikutest, kuid toimivatest detailidest. Hea tulemuse annavad näiteks põrandani ulatuvad kardinad.

Ruumile panevad kena punkti kunstiteosed ja aksessuaarid. Neid olgu pigem vähem kui liiga palju. Kunst annab ruumile omapära ja loob kõneainet. Vähemalt üks kunstiteos on kohustuslik igas luksuslikus interjööris. Head kunsti ei määra alati hind, kunsti eksponeerimiseks peab olema õige koht ja sobilik valgus, just nii saab sellest interjööri tõeline pärl ja vaatamisväärsus.