KODU

Kodus on soe keskkond ja turvaline elu. Minu kodust teevad tõelise kodu minu elukaaslane ja kass Miu.

Köögilua taga saab istuda ikoonilisel Eamesi toolil (Eames Plastic Side Chair DSW Charles & Ray Eames, 1950). Või hoopis Philippe Starcki loodud Ghost Chairil.
Heleni kodus on endale koha leidnud paljud tema disainilemmikud. Võtaks ehk koha sisse Patricia Urquiola loodud Tufty Time diivanil?

PERE ja SÕBRAD

Kvaliteetaeg perega ja hea suhe oluliste inimestega — see on suurimaid õnneallikaid meie elus.

REISIMINE

Selleta ei saa. Maailmas on nii palju kohti, mida olen avastanud, aga väga palju on veel avastamata. Kuna armastan arhitektuuriga linnu, kuuluvad lemmikute hulka kindlasti meie Lõuna-Euroopa (Itaalia, Prantsusmaa ja Hispaania), Buenos Aires, Kaplinn, Los Angeles.

Valencias jalutades tasub pilk aeg-ajalt ülespoole tõsta. Imeline!
Inspireeriv arhitektuur Buenos Aireses.

PÄIKE

Päike toob naeratuse näole, suurendab heaolu, mõjub positiivselt kehale. Meie laiuskraadil ei saa päikesest kunagi küllalt ja seetõttu võtan iga talv ette ühe kaugema reisi, et päikeseenergiat lisaks saada.

Meeldejääv päikeseloojan Balil.

DISAIN

Väärtustan ajatut, kuid samal ajal pilkupüüdvat disaini. Kindlat lemmikdisainerit on siinkohal väga keeruline välja tuua, sest neid on nii palju: Charles & Ray Eames, Vernen Panton, Ronan & Erwan Bouroullec, Tom Dixon, Warren Platner, Patricia Urquiola, Serge Mouille, Alvar Aalto, Klaus Haapaniemi jne.

Eamesi muuseum Los Angeleses.

HEA SÖÖK JA KOKKAMINE

Meeldib süüa teha ja head sööki nautida. Hea toit on alati elamus — rõõm maitsemeelele ja rõõm heast seltskonnast toidu nautimisel.

Nauditav hommikusöök Palermos.

TÖÖ

Ma armastan oma tööd. Minu töö on pideva uue avastamine, olla hea disaini keskel ja seda kasutada, luua kestvaid ja ajatuid interjööre.

Küünlajalg Spin Tom Dixonilt on Heleni kodus pilgupüüdjaks. Selle kõrval paljude eestlaste lemmik - Philippe Starcki sidrunipress.

MUUSIKA

Muusika edastab emotsioone ja aitab mõtteid korrastada. Vahel meeldib vaikus, aga pigem ümbritsen ennast pidevalt muusikaga.

TERVIS

Tavaliselt me ei tunneta tervise tähtsust seni, kuni see on korras. Seetõttu on oluline iga päev midagi oma tervise heaks teha.

OLLA TÄNULIK

Olen tänulik kõige hea eest, mis mu elus on. Iga kogemuse, ka negatiivse, iga õppetunni, iga rõõmu- ja armastushetke eest.

Artikkel ilmus 2. aprillil ilmunud uues ajakirjas Disain, Interjöör ja Arhitektuur. 96-leheküljelise sisuka ajakirja leiab müügilettidelt.

LOE VEEL: