2020. aasta ei too värvigamma osas midagi ekstreemset, hoopis vastupidi – eestlaste armastatud hall saab täiendust. Meresinine, ooker ja puudrine roosa, mis täiustavad suurepäraselt halli, on sisustusmaailmas peagi eriti moes.

Sinine, valge ja marmor – klassikaline ja turvaline trend


Sinine on väga universaalne ja seda on lihtne kombineerida nii neutraalsete kui ka erksamate värvitoonidega. Vaatamata sellele, et see on trend, on see tegelikult klassikaline ja turvaline valik, mis ei väsita visuaalselt ja mõjub interjööris väärikalt.

Sügava tumesinise ja säravvalge kooslus on igati soliidne. Kerget pidulikkust saab luua metalsete detailidega: mööbliuste käepidemed, köögitehnika ja valgustid.

Kui valida messing, siis on lõpptulemus pigem soe, ja kui eelistada kroomi, siis meeldivalt karge. Köögimööbli komplekti muudab efektseks marmorist töötasapind, mis on samuti aegumatu trend ja äärmiselt ilus kombinatsioon. Marmorit tasub kasutada ka diivanilaua tööpinna materjalina, täiendades seda metalsete jalgadega, samuti vannitoas põranda- ja seinaplaadina.

Kui on soov luua ruumi kergust ja avarust, siis on helesinine värvigamma igati hea valik. Täiendades seda puhta valge ja mõne meresinise detailiga, saavutab interjöör tasakaalu ja meeldiva rahulikkuse. Kiire elutempo juures mõjub just selline värvilahendus lõõgastavalt, rahustades meeli ja leevendades stressi.

Ooker, abstraktne geomeetria, kunst


Mängulisust ja vaheldust võib tuua interjööri kuldkollaseid, sinepikarva või nisuõle värvi kangaid ning aksessuaare lisades. Samuti võib julgelt valida mõne erksama punase ja tasakaaluks tumesinise või halli elemendi.

2020. aasta soosib abstraktset geomeetriat ja neid mustreid võib leida näiteks diivanipatjadel, lauanõudel, voodipesul, vaipadel. Kindlasti tasub üle vaadata kunstikogu, sest head loomingut ei ole üheski kodus kunagi liiga palju. Abstraktne kunst mõjub interjööris dekoratiivselt ning pakub ruumis viibijale kindlasti kõneainet ja uusi mõttemustreid.

Puudrisus, suitsuklaas, velvet, messing


Puudrine roosa võib esmalt tunduda äärmiselt naiselik, kuid kombineerides seda hallide toonidega, on tulemus malbe ja maitsekas. Oluline, et värvid ei võistleks omavahel, vaid moodustaksid kauni terviku.

Sisustusmaterjalidest tasub esile tuua suitsuklaasi, mis mõjub efektselt ja näeb nii modernses kui ka klassikalises interjööris kallis välja. Suitsuklaasist valgustid, lauaplaadid, küünlaalused jm aksessuaarid on uuel aastal vägagi moes.

Pehme mööbli ja kangaste ridades jätkab jõudsalt pildil olemist velvet. Praktiline valik on kindlasti hall või sinine diivan, ent julgematel tasub vahelduseks kaaluda ka õrna roosat või ookrit. Hästi varustatud poodides on saadaval tekstiili kaitsespreid, tänu millele säilitab ka hele diivan pikaks ajaks kauni ja puhta ilme.

Disainerid Mariya Chmut, Ruslan Kovalchuk ja Stephen Tsimbalyuk.

Detailid, nagu diivanijalad, käepidemed või isegi söögiriistad, on interjööris äärmiselt olulisel kohal, kuna need on ühenduslülid materjalide vahel ja tänu neile tekibki sisustuses üks tervik. 2020. aasta lemmik on messing, mida tasub just detailide viimistluses julgelt kasutada.

Jätkusuutlikkus, ökö, naturaalsed materjalid


Üha enam hoolitakse maailmas tooraine puhtusest, materjalide jätkusuutlikkusest ja nende päritolust. Nii on ka mööblitööstuses 2020. aastal fookuses öko, taaskasutus ja mahemajandus. Tootjad näevad suurt vaeva, et luua uusi innovaatilisi materjale, mis jätaksid võimalikult väikese jalajälje. Meie rõõmuks leidub juba praegu ettevõtteid, kes pakuvad mööbli korpuse materjaliks looduslikku kiudu sisaldavat komposiiti, mida kasutatakse näiteks köögikappide tootmisel. Mainimata ei saa jätta, et formaldehüüdi ehk metanaali sisaldus on mööbli korpuses 0%.

Looduse mustrid ja harmoonia


Pehme ja looduslähedases värvigammas sisustus ehk maalähedane stiil on alati olnud hinnas. Uuel aastal võib turgutada seda kivikeraamikaga, lambanahast vaipade, jämedast lõngast pleedi ja heledast puidust aksessuaaridega. Samuti tasub lisada peegleid, mis loovad ruumidesse avarust ning annavad edasi interjööris valitsevat kergust ja helgust.

Erinevad taimemustrid on samuti sisustustrendina ikka ja jälle teretulnud. Need ei ole otseselt küll midagi uut, ent 2020. aasta toob nii tapeedivalikusse kui ka kangastele uusi kauneid mustreid ja kombinatsioone – kerge džungel mõjub linnakorteris alati värskendavalt.

Matt must joon


Üha enam võib märgata eestlaste interjöörides musta joont – segistid, valgustid, kardinasiinid, toolide-laudade jalad jne. Matt must kinnitas juba 2019. aastal tugevalt kanda ja jätkab võidukäiku järgmiselgi aastal. Must kuulub turvaliste värvide pagasisse ning kombineerides seda näiteks pähkli- või tammespooniga, on tulemus aegumatu ja soliidne.
Kodu on koht, kus peab end vaatamata trendidele alati hästi tundma. Ruum, kus meeled puhkavad ja soojad tunded tekivad, ongi just õige trend.