1. Dekoratsioonid ja kaunistused
Makramee, narmad, nööbid, tutid, suled ja kõikvõimalikud muud sarnased kaunistuselemendid on sel hooajal tõeliselt kuum trend. Neid kasutatakse patjadel ja seinakaunistustena ning vaipade, pleedide ning kõikvõimalike teise sisekujundusaksessuaaride kaunistamiseks. Täienda oma sisekujundust mõnusate käsitööna valmistatud pleedide, tekstuursete ilupatjade ning tutikestega ääristatud päevatekiga. Seina lisa kaunistuseks mõni põnev dekoratsioon.

Foto: Shutterstock

2. Jäätisetoonid
Gelato-värvitoonid teevad sel hooajal ilma nii rõivamoes kui ka sisekujunduses. Jõua teistest ette ning muretse ruttu endale mõni jäätisetoonides ese! Kasuta jäätisetoone ruumi ühel seinal või kui tunned end eriti julgena, värvi ruumi erinevad seinad erinevates jäätisetoonides ning täienda üldilmet pastelsete vaaside, toolide ja lauanõudega.


3. Geomeetrilised mustrid
Jah, geomeetrilised mustrid olid moes juba eelmisel aastal ja üle-eelmiselgi, kuid siis piirduti peamiselt patjade ja vaipadega. Nüüd teevad geomeetrilised mustrid ilma ka keraamiliste plaatide, tapeedi ja kunstiteoste maailmas.

Foto: Shutterstock

4. Rikkalikult rohelust
Tubase roheluse kasulikkuse kohta avastatakse aina uut ja uudiseid muudkui tuleb. Nii polegi imestada, et tagasihoidlust toataimest on saanud tõeline staar, mis on igas kodus vaat et kohustuslik kava. Ja tundub, et mida rohkem neid on, seda uhkem, nii et põika sisse kodukandi aianduspoodi ning investeeri mõnda toataime. Säti neid igasse ruumi, riiulite ja kaminasimsside kaunistamiseks kasuta rippuvaid taimi ning täida toanurgad ja tühjad abilauakesed uhkete lehttaimedega. Kombineeri taimi mõne mõnusa rohelise mööblitüki, stiilsete rohekate ripplampide, tekstuurse vaiba või rohelisetriibuliste patjadega.

5. Indigosinine
Vastumürgina pastelsetele toonidel kuuluvad trendide hulka ka tindisinised toonid. Kui terve ruumi siniseks värvimine tundub liiga intensiivne, siis lisa sinist erinevate aksessuaaride näol, näiteks nagu vaasid ja lilled. Vali omavahel erineva kuju ja stiiliga esemeid, mängi kõrguse ja laiusega.

6. Ombré-efekt
Varjud ja üleminekud on selle hooaja suur mood. Nii nagu ombre on popp soengumoes, on see seda ka sisekujunduses. Kangad ja padjad, vaibad ja voodiriided, vesivärvilikud varjundid mööblil, kunstiteostel ning lambivarjudel. Kui sa ei tunne end nii julgena, et sellega ise seintel katset teha, siis kaubanduses on saadaval ka vesivärvimustris tapeete.

Foto: Shutterstock

7. Sätendav kuld
Metallikutrend hakkas pead tõstma juba eelmisel aastal, ilmutades end põhiliselt värvides ja metalsetes viimistlusmaterjalides. Sel aastal on võtmevärviks kuld. Eelkõige domineerib kuld kõikvõimalike detailides juures, näiteks nagu uksenupud ja -lingid, kuldsed lambijalad ning pildiraamid.

Foto: Superfront.com

8. Säravad värvilaigud
Julged ja eredad värvilaigud on selle hooaja kõige kuumem trend. Moekas on erinevaid eredaid värve omavahel kombineerida ja segada. Tulemus on jõuline, kuid kui põhivärvideks on kaks rahulikumat tooni, siis on lihtne üldilmet maitsekana hoida. Näiteks valged seinad, mida vürtsitavad üksikud värvilised toolid, seinapildid ja kodutekstiilid. Üldilme õhulisemaks muutmiseks too sisse erinevaid tekstuure ning kombineeri omavahel kangamustreid ja triipe.

9. Troopikahõng
Selle trendi juures võib lähtealuseks võtta säravad värvid, loodusest näpatud rohelised ja kullatoonid. See toimib nii siseruumides kui ka õues. Kombineeri näiteks erinevates papagoitoonides kangaid ning lisa juurde samades, kuid tumedamates toonides lauanõud. Diivanitel kasuta troopiliste lehtede mustriga patju. Moes on palmimotiivid ning säravalt roosad ja sinised toonid. Kui aga soovid tagasihoidlikumat tulemust, kombineeri üht-kaht jõulisemat tooni ja lisa tuppa ohtralt troopilisi taimi!

Foto: Shutterstock

10. Sätendavad põrandad
Vaipade juures on pead tõstmas täiesti uudne trend — sädelevad vaipkatted! Sätendav pealispind peegeldab valgust ning sobib suurepäraselt just suvehooaega. Sätendava vaibaga võib kombineerida läikivaid tapeete ja efektvärve. Värvitoonidest sobivad läikivatele pindadele eriti hästi kahvaturoosad, hallid ja lillakad toonid, need annavad sätendusele modernse ning väljapeetud ilme.

Allikas: HouseBeautiful

LOE LISAKS: