Üks suurimaid tähelepanekuid oli, et üha enam kaldutakse tumedamate toonide suunas. Kui eelneval paaril aastal on kesksed märksõnad olnud skandinaavialik valge, pastelsed toonid ja heledad puidutoonid, siis nüüd on aeg sukelduda pisut süngemates toonides maailma. Pigem on eelistatumad maalähedased ja matid toonid, ent mitte erksad ja silmatorkavad.

Bordoo

Moekollektsioonidest on juba mõnda aega välja paistnud punakad ja lillakad toonid. Need ei kao aga kuskile ja veinipunast võib üha rohkem märgata ka sisekujunduses. Mõtle näiteks voodipesule, seintele või bordootoonis mööbliriidele.

Sügav roheline

Kuigi sügav roheline oli trendikas juba 2018. aastal, siis sellele vaatama võib ka 2019. aastal näha sisekujunduses üha rohkem rohelist tooni. Moes on nii kuuseroheline kui ka Brunswicki roheline, mis on pisut hallikama alatooniga ja sarnaneb rohekaskollasele. Kuigi roheline värv võib olla rahustav ja hea, siis tasub toonivalik põhjalikult läbi mõelda — kas sooviksid iga päev nautida oma hommikusööki näiteks tumerohelises toas? Võib-olla on pisut heledam toon palju värskem? Magamistuppa sobivad rohelise tumedamad varjundid jällegi ideaalselt!

Korallroosast roosteni

Korallroosad ja roostekarva toonid sobivad suurepäraseks kontrastiks rohelisele. Värvitootja Pantone nimetas tänavu aasta värviks tooni, mis on segu oranžist ja roosast ning kannab ingliskeelset nime Living Coral (Tikkurila aasta värviks sai sellele küllaltki sarnane "Flamingo"). Samas on igati moes ka roosa teised toonid nagu punakasroosa, lõheroosa ja vanaroosa.

Sinepist karrini

Soojad kollakad toonid pole kuskile kadunud. Igati trendikad on kuldsed, sinepi-, safrani- ja meekarva toonid. Laineid lööb ka kurkumkollane. Muuhulgas on suureks sisustushitiks ka kuldsed ja messingukarva valgustid.

Paabulinnu-sinisest halliksiniseni

Viimastel aastatel on sinisel värvil olnud sisekujunduses oma kindel koht. Tavaliselt on sinine üks esimesi värve, mille suunas kiputakse kalduma, kui esimene suur vaimustus valge värvi suhtes möödub. Eriti suureks hitiks on aga kujunenud nii-öelda paabulinnu sinine. Tagasituleku on teinud ka hallikasinine toon. Moodi tulevad ultramariin-, mere- ja elektrisinine.

LOE LISAKS: