Meie tarbimisharjumused on suuremas osas kannustatud meie emotsioonidest ja nii me arvame, et mida suurem tehing, seda rangemale distsipliinile tuleks meie sisetunne allutada. Tõsiasi on see, et me elame tsiviliseeritud riigis, kus eksisteerib toimiv tarbijakaitse, seega tegelikult võiksime oma valikutes olla palju emotsionaalsemad.

Meie soovitus on pigem loobuda nendest raamidest ning järgneda oma emotsioonidele. Sest aastate möödudes ei meenuta oma kodu ostmist kui pragmaatilist ja hästi kalkuleeritud otsust.

1. Renoveerimine või uusehitus

Renoveerimine on küll väga romantiline, kuid reaalsususes on tegemist väga aeganõudva ja inimsuhteid proovilepaneva projektiga. Samuti peab arvestama, et vana majaga tuleb kaasa terve hulk pinnaalust pärandit, mis aastatega võib hakata muret tegema. Uusehitusega võid kindel olla, et kõik süsteemid töötavad ja on kaasaegsed (parkimine, elektriauto laadijad, energiasäästlikus jne.). Kõige mõnusam valik oleks uusehitis, millel on oma romantiline ajalugu.

Tutvu Tondilinna ehitusinfoga SIIN



2. Sinu väike mull

Elukohta vahetades seisame me silmitsi olukorraga, kui meil tuleb terve hulk oma igapäevaseid rutiine ümber kujundada, ja mitte ainult nädalateks vaid aastateks. Eriti veel siis, kui Su lapsed on trennifanaatikud ja kogu Su vaba aeg kulub toomisele ja viimisele. Seda kõike on palju lihtsam korraldada, kui kõik vajalik on Su uuest kodust kiviviske kaugusel.

Tutvu Tondlinna elukeskkonnaga SIIN

3. Talendivoor

Räägi inimestega, kes oskavad Sind kuulata ja lase endale muljet avaldada! Iga vähegi asjaliku arendaja turundusosakond on koostanud oma objektile turundsmaterjali, mille iga sõna on lihvitud õigesse käändesse ja pausid sätitud nii, et see tekst oleks Sulle arusaadav. Kui see jutt ähmane ja argumendid lünklikud, siis esita küsimusi.

Müügiinfo kohta saad infot SIIT



4. Piirkond

Mitte miski ei mõju kosutavamalt, kui peale kiiret töönädalat end linnamelust eraldada ja maanduda oma kodus. Võid rahulikult end diivanile laiali laotada ja vaadata, mis telekast tuleb. Samas tahame, et meile jääks võimalus end mõne minutiga reedeõhtuse melu keskele läkitada või ilusa ilmaga auto või ühistransport jalgratta vastu vahetada, sest ega sealt telekast tegelikult midagi asjalikku ju ei tule.

5. Terviklahendus

Harva soovib keegi oma kodu vahetada, sest talle ei meeldi see, milline ta kodu välja näeb. Pigem on põhjus selles, mis aknast paistab. Seepärast on mõtekam oma kodu otsida piirkondadest, kus arendaja on võtnud käsile terve piirkonna. Nii on Sul parem ülevaade, mis Su ümbruskonnas juhtuma hakkab ning Sa ei pea muretsema naabermaja värvivaliku pärast, kui viimane renoveerimisele läheb.

6. Kinnisvara hind

Iga linn on nagu mägi, mis kesklinnas järjest kõrgemaks ja kõrgemaks kasvab ning mille tippu järjest keerulisem pääseda. Uusi arendusi kesklinna piirkonda enam palju ei mahu ning uusarendused liiguvad paljuski äärelinna suunda. Kui vaadata oma kodu soetamist perspektiivitundega, siis kesklinna lähedus suurendab Su investeeringu stabiilsust. Leiab ju lähiminevikust palju häid näiteid, kui skeptikud on pidanud oma sõnu sööma.

Vaata Tondilinna asukohta SIIT



7. Tee proovi!

Samas tead Sa seda väga hästi, et need reastatud soovitused annavad ehk jutuainest mõneks õhtuks, kuni Sa oled jälle tagasi seal, kus aasta eest. Oluline on minna kohale, seista seal maja ees ja hingata sisse seda õhku, kuulata seda ümbrust, nautida seda vaadet ja kujutada end reaalselt ette selles kohas elamas. Oodata seda tunnet.

Kui Sulle tõesti meeldib see koht, siis muu polegi enam oluline ja Sa võiks vabalt unustada kõik kuivad anaüüsid ja usaldada seda tunnet, mis valdab meid, kui me oleme lõpuks jõudnud oma koju.

Tule kohale, vaata ringi ja unista suurelt!
Jaga
Kommentaarid