1. Väikesed toad on hubased

Väikest korterit on palju kergem hubaseks muuta, kui suurt ja kõrget ruumi. Lihtsad sisustuselemendid nagu küünlad ja pehmed padjad on väikeses toas suurema mõjuga kui suures ruumis. Nii on ka lihtsam saavutada täpselt soovitud õhustikku.

2. Need on paremini organiseeritud

Elades väikeses korteris, jääb vähem ruumi ka üleliigsetele asjadele, mis lihtsalt tolmu koguvad. Kasutult seisvad asjad paistavad paremini välja ning leiavad kergemini tee sinu kodust välja. Elades korrastatud kodus, kus ei pea kulutama liiga palju aega asjade taga otsimisele, toimivad ka igapäevaelu tegemised efektiivsemalt.

Foto: Unsplash



3. Väikest tuba on taskukohasem kujundada

Suure toa kujundamine ja uue mööbliga sisustamine võib kujuneda väga kulukaks, kui sooviks on muuta ruum mugavaks ja õdusaks. Samas väikeste tubade sisustamine on lihtsam ja taskukohasem, sest ei ole tarvis suuri mööblitükke, vaid oma stiili saab esile tuua ka pisikeste ja pilkupüüdvate detailidega, milleks võivad olla näiteks diivanipadjad, pisikesed vaibakesed, vaasid, küünlad jne…

4. Minimalism on peaaegu kohustuslik

Minimalism pääseb sisekujunduses üha enam mõjule ning paljud koduomanikud võtavad eeskuju Skandinaavia stiilist. Skandinaavialik minimalism kodukujunduses toob kaasa ka lihtsama ja pingevabama elustiili üldiselt. Väikeses korteris elades ei jää palju ruumi laiutamiseks ning seega on minimalistlik ruumikäsitlus peaaegu kohustuslik, et toas liigset ärevust ei tekiks.

Foto: Unsplash

5. Väikest tuba on kergem koristada

See on kindlasti üks suurematest plussidest väikese kodu puhul. Mida suurem on tuba, seda rohkem võtab aega selle koristamine ja korras hoidmine. Seega on armsad ja hubased toad just neile, kes armastavad korda, kuid ei taha kogu oma vaba aega kulutada selle saavutamiseks.

6. Väikesed kodud on säästlikumad

Elekter, küte ja kommunaalkulud võtavad suure osa igakuisest sissetulekust, kuid nende tootmine avaldab mõju ka keskkonnale. Suure ja väikese kodu kulud võivad erineda mitmekordselt ning seega tähendab väiksemas kodus elamine säästu nii rahakotile kui ka loodusele.

7. Neid on lihtsam isikupäraseks muuta

Väga suured kodud jätavad tihti kõleda ja muuseumliku mulje ega kiirga eriti kodusoojust. Kodus võiks siiski olla õdus ja soe tunne ning endaga sobivat isikupärast muljet on väikeses kodus väga lihtne saavutada juba pisiasjade kaudu.

Allikas: The Spruce

LOE LISAKS: