1. Vali sobiv stiil

See on lähtepunkt, millest kasvavad välja kõik edasised otsused. Mana endale silme ette mõni magamistuba, mis oli nii ilus, et selle nägemine lõi sul hinge kinni. Oli see sõprade külalistetuba, magamistuba mõnes hotellis või külalistemajas või jäi see sulle silma hoopis mõnes filmis või ajakirjas? Kohanda ja kombineeri seda oma isikliku stiiliga ning loo selle alusel just sulle sobiv magamistuba.

2. Koosta plaan

Kogu kokku inspireerivat pildimaterjali — fotosid, reklaamvoldikuid või ajakirjadest rebitud lehekülgi ja pilte. Järgmisena täienda olemasolevat materjalinäidiste, värviproovide, värvide ja tekstuuride, põrandanäidiste ning piltidega neist esemetest, mis sul juba olemas on või mida sa osta plaanid.
Lõpptulemusena tekib sellest omalaadne visuaalne päevik, millest lähtuda ja ainult nii saad kindel olla, et kõik detailid omavahel ka lõpuks sobivad. Just nii töötavad ruumi kallal ka professionaalsed sisekujundajad.

3. Vali põhivärvid

Alusta mõnest väljapaistvamast valikust, näiteks nagu valitud seinavärv või pane värvipalett paika ruumi olemasoleva ilme põhjal. Võta arvesse ka põranda värvitooni, sest see on midagi, mis on kindlalt paigas. Ehk pakub sulle lisainspiratsiooni uhke tugitool või polsterdatud voodipeats? Võta need värvid aluseks ning vali neist lähtuvalt voodiriided ja muud aksessuaarid. Ära hoia end oma lemmikvärvide osas tagasi — sega kokku eredaid ja mahedaid toone ning loo nende abil mõnus ja hubane buduaar, kust sa enam iial lahkuda ei soovi!


4. Lähene kihiliselt!

Voodiriiete puhul kombineeri kihtide kaupa erinevaid kauneid tekstuure ja rahustavaid värvitoone.
Vali oma rahakoti võimalustest lähtuvalt parima võimaliku kvaliteediga voodipesu. Kombineeri selle juurde tekke, voodikatteid, padjapüüre ja päevatekke, mis lisavad erinevaid tekstuure ning mängivad sinu valitud värvipaleti erinevate toonidega, mustritega või materjalidega.

5. Funktsionaalsus ja vorm

Tee valgustuse, voodipeatsi ja öökappide osas teadlik valik lähtuvalt toa värviskeemist. Kaalu erinevate esemete disaini ja seda, kuidas need teiste ruumis olevate asjadega kokku klapivad. Järgi, et värvid omavahel kokku sobiksid — soojad puidutoonid klapivad hästi musta või kullavärvi metallidega, jahedamad toonid hõbeda ja klaasiga.

6. Väike vau-efekt!

Iga ruumiga on nii, et eriliseks muudab selle mõni isikupärane nüanss — olgu selleks siis mõni kunstiteos või põneva disainiga valgusti. Ka nii lihtne lisand, nagu luksuslikust materjalist käsitööna valminud padi võib ruumile palju juurde anda.

7. Kontrolli ja korrigeeri

Heida lõpptulemusele erapooletu pilk ning ära pelga tervikust osasid vähemaks võtta. Väldi impulssostude ja hetkeotsuste lõksu langemist, need võivad su õigelt rajalt kõrvale juhtida. Tee valminud toast pildid ning võrdle neid oma algse visandiga. Vaata, kas need langevad kokku ning märgi ära esemed ja aspektid, mis päriselt siiski su tuppa ei sobi. Jää oma algsele ideele truuks!

Allikas: HomeBeautiful

LOE LISAKS: