1. Orhidee


Aastaringselt õitsevad orhideed pakuvad silmailu ka aasta kõige hallimatel ja pimedamatel päevadel. Lokkav loodus ja õitsevad taimed aga seostuvad inimesele instinktiivselt ellujäämisega — seal, kus ei ole taimi, ei ole ka elu! Ühtlasi on orhidee kujunenud feng shui praktikute kõige armastatumaks toataimeks, mis iidsete õpetuste kohaselt aitab ruumis positiivset energiat suurendada.

2. Sõnajalg


Sõnajalaga seoses leidub meie rahvapärimuses palju toredaid legende. Kes meist ei teaks müüti kord aastas jaaniööl õitsevast sõnajalaõiest, mis annab oma noppijale rikkuse ja õnne ning kõigi lindude, loomade ja inimeste keele mõistmise võime. Tegelikkuses ei olegi vaja sõnajalaõiele loota, sest sõnajalg ise on ääretult väekas taim ja tubli õhupuhastaja, suutes Vermonti ülikooli teadlaste sõnul filtreerida tunnis keskmiselt 1863 erinevat kemikaali. Rõõmustav, kas pole?

3. Lavendel


Lavendli tugevat rahustavat mõju on võrreldud lausa antidepressantidega, mis on võimelised muutma ajukeemiat. Lavendel suudab leevendada ärevust ning võidelda unetuse ja keskendumisraskustega. Abi saab nii meeldiva maitsega lavendliteest kui ka lavendlitaime nuusutamisest. Talveks tasub õisikud kuivatada ja pista pisikestesse riidekotikestesse asetatuna riidekappidesse ja padjapüüridesse — nii ümbritseb sind meelikosutav aroom ka talvekuudel!

4. Roos

Roosi lõhn on juba iidsetest aegadest tuntud oma kurvameelsust leevendavate omaduste poolest ning roosi eeterlikud õlid on hinnatud tujutõstjad ja närvisüsteemi tasakaalustajad. Rooside puhul ei mängi rolli mitte ainult nende lõhn, vaid ka välimus. 2013. aastal viidi Jaapanis läbi üsna omanäoline uuring, mille raames katsetati rooside mõju kontoris töötavatele inimestele. Täheldati rooside lõõgastavat ja pingeid maandavat mõju.

5. Pelargoon


Pelargoon omab roosile väga sarnast mõju — õites ja lehtedes leiduvad eeterlikud õlid mõjuvad rahustavalt ja lõõgastavalt. Feng shui teooriatele tuginedes toimib pelargoon suurepärase “tulekustutina” negatiivsetele energiatele, agressiivsetele rünnakutele ja vihapursetele , aidates säilitada kodus harmoonilist õhkkonda.

6. Basiilik

Basiiliku kasulik mõju ei peitu ainult selle maitseomadustes vaid ka lõhnas. Inimesed on võimelised eristama umbes kümmet tuhandet erinevat aroomi ning ka kõige pisemad lõhnamolekulid suudavad mõjutada meie tundeid ja meeleolu. Basiilik sisaldab rohkelt eeterlikke õlisid, mis mõjuvad tujule positiivselt!

7. Rosmariin


Rosmariin on võimas taim tänu oma suurele eeterliku õli sisaldusele ja tugevale lõhnale. Nagu ka lavendel ja basiilik, on ta tuntud oma rahustava ja lõõgastava mõju poolest. Vahemere piirkonnast pärit taimega on oma kodukohas seotud teisigi iidseid uskumusi — rosmariin ei anna mitte üksnes sisemist rahu, vaid hoiab ära ka negatiivseid energiaid. Vanadel aegadel riputati rosmariinikasv välisukse külge, sest usuti, et see kaitseb sissetungijate ja pahatahtlike kavatsuste eest.