Sel aastal oli auhinnalise Special Mention 2019 preemia laureaat esimest korda Eesti disainer. Tooteks on elegantne ja funktsionaalne LIFT riiul Radiselt. Selle on disaininud Veiko Liis, kes käis auhinnal järgi 8. veebruaril Frankfurdis aset leidnud tseremoonial. Tegemist oli Eesti disaini ajaloos unikaalse ja olulise hetkega.

Riiul LIFT kohandub hästi iga interjööriga. Kui mõnikord oleme sunnitud oma asjade paigutamisel arvestama mööbliga, siis antud juhul toimub asi vastupidi. Muudetava kõrgusega riiulid sobivad nii suurtele kui ka väikestele raamatutele. Soovi korral saab riiulit lihtsalt laiemaks muuta, lisades vertikaalseid seinu. Ühest kohast teise kolides näitavad tugevad vineerist detailid oma vastupidavust. Mugavama transpordi huvides on kõige pikemad detailid kõigest 1,25 meetrit pikad.

Tänu õhulisele konstruktsioonile langevad päikesekiired läbi riiuli, tekitades valguse mängu heledatel pindadel. Riiul LIFT sobib nii moodsasse kui ka ajaloolisesse interjööri.

Mõne üksiku raamatuga mõjub see mööbliese kauni arhitektuurse struktuurina. Tihedalt raamatutega täidetuna jääb aga tagasihoidlikult märkamatuks. Riiuli LIFT peamised märksõnad on paindlikkus ja individuaalsete soovidega arvestamine.

  • Riiuliga LIFT saad tutvuda 4roomi salongis Tallinnas Pärnu mnt 110 ja Solarise keskuses Eesti Disaini Majas.

Fotod: Radis.ee / Rene Riisalu, Merlis Lätti