Poola disainistuudio Loft Kolasinski ongi spetsialiseerunud vanade väärtuslike ja tööstuskinnistute renoveerimis- ja sisekujudnusprojektide tegemisele. Soov on vanu objekte uuendades säilitada ja renoveerida neis algupäraseid elemente võimalikult autentsel kujul. Loft Kolasinski tehtud interjöör asub 1920ndatel aastatel ehitatud majas Poolas, Szczecini linnas.

Villa lasi 1920ndatel ehitada kohalik klaasitehase direktor.

Majal on betoonist vundament, mis oli tol ajal ebatavaline valik ja ehitises on ka põgenemistunnel. 80ndatel toimis villa Szczecinis sööklana, kuid hiljem on seisnud tühjana. 2014. aastal algas ehitise renoveerimisprojekt, mille käigus tehti villasse kolm korterit. Loft Kolasinski disainitud 179-ruutmeetrine elamine asub esimesel korrusel.

Sisekujunduse lähtekoht oli säilitada ruumis 1920ndate meeleolu, kuid tuues sinna tänapäevast värskust. Kõik pistikupesad ja elektrilülitud korteris on mustast bakeliidist.

Köök on disainitud just selle korteri jaoks. Tööpinda valgustavad Alvar Aalto disainitud A110 rippvalgustid.

Söögitoa puidust laud on Loft Kolasinski disainitud.

Laua ümber olevad toolid, nagu ka laua kohal olevad rippvalgustid, esindavad armastatud vintage`it.

Korteri algupärane kahhelahi jääb praeguse ruumijaotuse järgi vannituppa, pakkudes lihtsalt silmailu, sest tehnilistel põhjustel ei saa seda kasutada.

Korteriomanikud kasutavad see-eest elutoas 50-ndatest pärit gaasiahju, millel olid ostes algupärased hinnasildid küljes.

Stiilne aknaga vannituba.

Siseseina klaastellised pärinevad samuti villa algusajast.

Osa klaasplokke leiti ühest vanast aiast. Loft Kolasinski ilmutas soovi need klaastellised ära osta, mille peale aiaomanik vastas, et parim hind neist on see, kui keegi need tema aiast tasuta minema viib.

Fotod: Karolina Bak www.karolinabak.com
Vaata ka www.loftkolasinski.com

LOE VEEL: