Vali õige vaip

Kuigi vaipadelt on karvu pea võimatu kätte saada, on pehmed põrandakatted paljude kasside ja koerte vaieldamatud lemmikud. Suurimad puhtusearmastajad on sel põhjusel lausa vaipadest loobunud. Et karvadega seotud traagikat veidi leevendada, tasub muretseda kergesti puhastatav vaip, millelt karvad kohe silma ei torka. Kogenud loomasõbrad soovitavad pisikestest detailidest koosnevaid geomeetrilisi mustreid, kus ei oleks liiga palju valget. Nn “pikakarvalise” vaiba sisse kipuvad liiv ja mustus kergemini ära uppuma — seetõttu eelista madalama tekstuuriga vaipu.
Foto: Ikea.com

Loomakarva toonid

Nii nagu valgete kasside omanikud loobuvad lõpuks musta värvi riietest, vajab ka kodu turvalist paletti. Vali pleedid, diivanipadjad ja voodiriided oma neljajalgse sõbra kasuka järgi, sest tõenäoliselt ei suuda kiusatusest tekstiilide vastu loobuda mitte ükski lemmikloom. Samuti on ühes toonis tekstiile mugavam korraga pesumasinas pesta.

Foto: Matthew Henry / Unsplash


Vali õige materjal

Loomasõbrad kinnitavad, et velvet langeb kasside rünnaku ohvriks palju harvem, kui paljud teised tekstiilid, sest sooneline muster teeb kraapimise loomale ebameeldivamaks. Väldi ka silmustega tekstiile, mis kergemini hargnema kipuvad. Samuti on hea valik nahk ja kunstnahk, mis on kraapimiseks liialt libedad materjal. Elu teeb mugavamaks ka plastikust mööbel, mida on kerge puhastada.

Foto: Sarah Dorweiler / Unsplash

Kraapimist kassidele

Kraapimine on kasside loomulik vajadus, mille vastu ei aita ükski jõud. Et vähendada ohtu mõnele väärtuslikumale mööbliesemele, tasub strateegilistesse kohtadesse paigutada spetsiaalsed köiega kaetud kraapimispostid ja mänguasjad. Köie abil saad kaitsta ka elamises leiduvate laudade ja toolide jalgu ning anda mööblile uus ja põnevam ilme.

Toataimed puuris või klaaspurgis

Toataimede kassikindlaks muutmiseks on loomasõbrad loonud lõputul hulgal geniaalseid lahendusi. Eriti ägeda sisustusaksessuaari saad, kui paned lillepotid ilusasse linnupuuri või laternalühtrisse. Lillepotid saab asendada ka suurte dekoratiivsete klaaspurkidega.

Foto: Instagram


Peidetud tualettruum

Üks ebameeldivamaid asju kassi pidamise juures on liivakast, mis ei loo mitte ühegi ruumi sisustusele lisaväärtust. Ehita hoopis privaatne nurgake näiteks kummuti või kapi alumisele riiulile.

Foto: Instagram


Diivanikatted, eemaldatavad püürid ja päevatekid

Isegi kõige järjepidevamate taktikate puhul on lemmikut ülimalt raske diivanitel või vooditel peesitamas käimise kombest võõrutada. Isegi kui nad peremehe juuresolekul end viisakalt üleval peavad, lubavad nad seda luksust endale kindlasti siis, kui ühtegi keelajat kodus ei ole. Seetõttu tasub katta voodid päevatekkidega, diivanid pesumasinas pestavate diivanikatetega ja diivanipadjad eemaldatavate püüridega. Lõpuks on ju loomapidamise juures oluline ka lemmiku heaolu ja päris kõike ära keelata ka ei saa!

LOE LISAKS: