Traditsiooniline ülemisest ja alumisest kapireast koosnev köök lubab perenaisele pisut laiskust ja hooletust — on ju mugav peita kõik üleliigne silma alt ära, sest kinniste uste taha ei näe keegi. Samas röövivad kinnised köögikapid suure osa köögi pinnast ja peidavad kapiuste taha ka esemed, mis hoopis eksponeerimist vääriksid. Foto: schmidt-kitchens.com

Avarama ruumi kõrval on avatud köögiriiulite eeliseks ka soodsam hind ja isetegemise võimalus. Paar mõnusalt maalähedast lauajuppi, mõned kandurid ja valmis!

Foto: alvhem.com

Foto: Instagram

Kui puit toob tuppa rustikaalsust ja maalähedust, siis lihtsad valged riiulid loovad mulje klassikalisest ja ajatust kujundusest.

Foto: Shutterstock

Modernsesse kööki lisavad industriaalset puudutust minimalistlikud metallist riiulid, mis loovad stiilse koosluse lihtsate valgete keraamiliste plaatidega. Ülemise kapirea puudumine võimaldab kööki tuua jõulised ja pilkupüüdvad aksessuaarid, mis muidu kööki ei mahuks. Siin on fookus seatud omapärase disainiga õhupuhastajale ja lahedatele valgustitele.

Avatud riiulitega köögis on muidugi rohkem ruumi ka valgusele. Väga väikestes või köökides tasukski kaaluda just sellist lahendust. Sama kehtib ka köögi kohta, kus alumise mööblirea kohal on aken. Ülemine kapirida kipub varjama tuppa langevat valgust.

Foto: Instagram

Foto: Shutterstock

Minimalismi austajad võivad seinale kinnitatud panipaikadest üldse loobuda — seda muidugi juhul, kui põrandapinnast puudust ei ole!

Foto: kvik.com

LOE LISAKS: