Inimesed on mustad. Loomulikult hoolitsevad paljud enda hügieeni eest iga päev, ent väljas liikudes jääb riietele väga palju mustust. Muuhulgas tekitab ka inimene ise päeva jooksul palju mustust, sest nahk koorub ja keha eritab vedelikke.

Kahjulikud bakterid jäävad hõlpsasti riietele. New Yorgi ülikooli spetsialisti sõnul võivad kahjulikud bakterid ja organismid nädalaid ja isegi kuid elus püsida. Näiteks 2010. aastal tehtud uuringust selgus, et uhiuutel riietel, millel olid hinnasildidki veel küljes, oli rohkelt kahjulikke baktereid ja haigusetekitajaid. Seetõttu soovitatakse uued riided enne kandmist ka ära pesta. Kindlasti ei tohiks kanda teist päeva ka T-särki, mis on palava ilmaga kogu päeva seljas olnud.

Sügelus, akne ja muud nahaprobleemid. Üks peamisi põhjuseid, miks rinnaesisele ja seljale tekivad vistrikud, on nahaärritus, mida põhjustab hõõrdumine. Näiteks kitsa t-särgi või halvasti istuva seljakoti tõttu toimub hõõrdumine, mis ärritab nahka. Pooride ummistumise põhjuseks ja põletiku tekkeks võivad olla ka näiteks voodilinad ja riided, sest sealt jõuavad mustus ja kahjulikud bakterid karvanääpsudeni.

LOE LISAKS: