Vali õige toon ja oska seda teiste toonidega kombineerida. Kõige levinum viga halli värviga interjööri kujundades on see, kui jäetakse kindlaks tegemata, kas tegu on sooja või külma tooniga. Eksisteerib nii sinakate alatoonidega külmasid halle, aga ka soojade kollakate ja roosakate nüanssidega variante. Enne kui tormad poodi halli värvi järele, mõtle läbi, milliste teiste toonidega hakkab hall koos eksisteerima. On need teised toonid soojad või külmad? Väldi soojade ja külmade toonide segamist, sest tulemus jääb veider ja rahutu.

Lisaks tasub tooni valikul lähtuda ka valgustusest. Lõunapoolsed ruumid, kus on palju päikest ja valgust, tahavad tumedamaid ja soojemaid toone. Põhjapoolsed ja pimedamad ruumid löövad aga särama just heledates ja külmades halli varjundites.

Foto: Alvhem.com

Sisekujundajad soovitavad vältida lillade ja roosade alatoonidega halle, sest nad mõjuvad ruumis hoopis teisiti kui neutraalsed, mustast ja valgest kokku segatud hallid ning neid on raske ümbritsevaga kõlama panna. Kui soovid klassikalist esinduslikuna mõjuvat paletti, siis vali “värvitu” või sinaka alatooniga hall.

Ära karda hallide toonidega kombineerida julgeid ja puhtaid värve. Hall on suurepärane taustatoon, mis toob esile säravad kollased, kirkad punased, sügavad sinised ja erinevad rohelised toonid. Halliga koos võid katsetada ka selliseid toone, mida muidu kardaksid interjööri tuua. Hall mahendab teiste toonide intensiivsust ja tema kõrval mõjuvad stiilselt ka muidu kärtsud ja domineerivad värvid!

LOE LISAKS: