Niiskuskaitsega immutatud krohvitud pind või Maroko päritolu tadelakt on kõige levinumad viimistlusvahendid, kui soovid dušinurgas keraamilistest plaatidest loobuda ning vajad tugevat ja veekindlat pinda.

Ajalooliselt on tadelakt levinud ainult ühes Maroko piirkonnas — Marrakeshi linna ümbruses. Seda põhjusel, et sealne looduslikult leiduv lubi on väga eriliste omadustega. Loodus on sealseteleelanikele pakkunud sisuliselt valmis krohvisegu. Segatuna erinevate värvipigmentidega on võimalik saavutada ka värvilisi pindu.

Betoon on oma olemuselt poorne ja vedelikku imav materjal. Kui seda töödelda niikusthülgavate vahenditega või segada betooni hulka spetsiaalseid niiskust tõrjuvaid aineid, on tulemuseks väga eriline ja pilkupüüdev vannituba. Kui plaanid värskendada olemasolevat vannituba võid vanad kahhelplaadid katta näiteks mikrotsemendiga — ära jäävad tüütud lammutustööd.

Lihtsaks alternatiiviks plaaditud seinale on spetsiaalne vannitubadesse mõeldud värv.

Põneva ilme võib luua ka veekindla tapeediga, milleks võib olla vinüültapeet, klaaskiud- või bambustapeet. Vinüültapeet on eriti kõrge kuluvusnäitajaga ja seega väga vastupidav seinakate, mida on erineva struktuuriga: reljeefseid, siledaid jne. Bambustapeet kujutab endast paberalusele liimitud naturaalsest kiust seinakatet. Niisketes ruumides on mõistlik bambusmaterjal pärast seina kinnitamist üle lakkida, et muuta see kauem vastupidavaks.

Sauna pesuruumides ei ole puit mingi haruldus, samas suhtutakse puidu kasutamisesse vannitoas kahtlevalt. Õigesti töödeldud puit hästi ventileeritud vannitoas ei ole aga probleemiks. Lühiajaline
kokkupuutumine veega ei kujuta endast puidu jaoks mingit erilist ohtu.

LOE LISAKS: