Professionaalsed pesumajad kasutavad rõivaste värskendamiseks ja silendamiseks auru — nimelt kui kanga kiud pehmenevad, vähendab see kortsude ja voltide teket ning rõivaid on vaja vähem triikida. Auru abil on ka võimalik eemaldada tööpäeva vältel rõivastesse kogunenud lõhnasid ja elavdada nende väsinud ilmet. Ehk teha asju, millele kiire elutempo keskel paljudel pole aega või tahtmist keskenduda.

Sügisel Eetis, Lätis ja Leedus ellu viidud tarbijauuringus “Kaasaegse äriinimese kuvand” küsiti inimeste käest, mida kõike peaks üks modern kodune garderoob ja majapidamine sisaldama. Samuti uuriti arvamust selle kohta, millistele nüanssidele peaks edukuse nimel oma välimuses tähelepanu pöörama ning kuidas suhtutakse tööelus oluliste riideesemete — triiksärkide, pintsakute, kleitide, kostüümide — hooldusesse.

Hoolitsetud välimus mainiti kõikjal omaduseks, mis seostub modernse ärimehe ja -naise kuvandiga. Selge infopuudus kõigi kolme riigi vastajate hulgas oli aga selles, et turule on tulnud pesumasinaid ja kuivateid, mis pesumajadele sarnaselt kasutavad auru ja sellega oluliselt hõlbustavad kodust riidehooldust. Ainult Leedus oli robottolmuimeja umbes sama tundmatu.

Electroluxi uus trummelkuivati EDH3897SDW on masin, mis kasutab koguni kahte pesumajade ja hotelliketide profiseadmetest kodustesse tingimustesse toodud tehnoloogiat: aurutusfunktsiooni ja soojuspumpa.

Tänu soojuspumbale on see üks esimestest oma klassi kuivatitest, mis on varustatud A++ energiamärgisega. Selle energiakulu on normaaltingimustes ainult 2,15 kW ühe kuivatustsükli kohta või ca 259 kWh aastas, mis on umbes 50% vähem kui harjumuspärastel C-märgisega trummelkuivatitel. Taimeriga määratud viivisstarti oodates ei tarbi seade elektrit üldse.

Pidevalt tõusvate elektrihindadega teenib selline kuivati neljaliiklemisele perele endasse panustatud raha tagasi hiljemalt viie aastaga.

Mugav, praktiline, nutikas, kiire

Sügisese küsitluse tulemusi ja vastajate profiile täpsemalt analüüsides tuli ilmsiks, et mida vanemad olid vastajad, seda rohkem tunnistasid nad kvaliteetse kuivati vajalikkust oma majapidamises. Pole ka ime, sest aktiivses peres koguneb nädalavahetusteks tihti kuhjade kaupa pesu, mida pesta ning kitsas linnakeskkonnas tüütult kuivatada. Sealhulgas ka villaseid asju, mille eest hoolitsemine on tavalisest töömahukam.

Tänu spetsiaalselt välja töötatud kuivatustsüklitele ja soojuspumba võimaldatud madalale kuivatamistemperatuurile on Electroluxi uudismudelile omistatud Woolmarki kuldsertifikaat. See garanteerib, et isegi kui etiketil on kirjas ‘ainult käsitsipesu’, võib villase eseme muretult kuivatisse panna.

Tekikotte, voodilinu jt puuvillaseid asju kuivatades välistab uudiskuivati trumli kahesuunaline liikumine riiete keerduminemise. Kuivatustulemus on seega ühtlasem ning pesu kortsub vähem.

Masin mahutab korraga kuni 9 kg pesu, kuid oskab automaatselt arvutada tuvastatud pesukoguse järgi vajaliku kuivatustsükli pikkuse ning vastava energiatarbe. Enam ei pea elektri kokkuhoiu nimel ootama, kuni on kogunenud masinatäis musta pesu.

Seadme kuivatus- ja aurutusfunktsioonide võimeid demonstreeriti Tallinnas ühel oktoobrikuisel päeval üsnagi omapärases kohas — nimelt KUMU fuajees keset äriseminari lõunapausi. Kahe tülliläinud seminarikülalise pisut higised, veepritsmetest märjad ning üsnagi kortsus pluusid suutis uudismasin värskendada ning sirgendada vähem kui kahekümne minutiga. Vaata juhtumi käigus filmitud video siit: 
Aurutusfunktsiooniga trummelkuivati hind Eestis on ca 990 eurot, ja ta on müügil Euronics-, Expert- ja OnOff-ketide kauplustes ning E-Luxi Tallinna müügisalongis. Lisainfo www.electrolux.ee
Jaga
Kommentaarid