Vivarec OÜ esindaja Vivika Tihkani sõnul otsustati sel aastal välja panna preemia just nimelt sellisele  arhitektile, kellel  on olnud leidlikkust ja julgust materjaliga katsetada.

“Me ise loodame, et auhinna vääriliseks tunnistatud Emil Urbeli ja Aleksandr Zverevi projekteeritud eramu fassaad võiks olla heaks inspiratsiooniks ka teistele,“ lausus Vivika Tihkan ning lisab: “Huvitavad ja eriskummalised fassaadid ilmestavad meie linnamaastikku ja neid tahaks rohkem näha.”

Arhitekt Emil Urbeli sõnul on preemia võitnud maja projekteeritud juba väljakujunenud “nõmmelikku” keskkonda, kus kunagi ehitatud naabermajad on mahult väiksemad ning maja kavandamise keskseks probleemiks sai tellija poolt soovitud ruumiprogrammi kompaktne ja ümbritsevat arvestav mahutamine krundile.

Maja koosneb valgest ja mustast plokist, mis lõikuvad teineteisega ja on omavahel nihkes. Arhitekti sõnul lisab see majale kergust ja vähendab visuaalselt kogu hoone mahtu.

“Tsementkiudplaat sai fassaadikatteks valitud alternatiivina meie eramuehituses nii laialt levinud soojustuskrohvile, mis on Nõmme mändide all aga kergesti määrduv ja raskesti puhastatav,” rääkis  Urbel.

Tehases mõõtu lõigatud plaadid on paigaldatud fassaadil puitkarkassile nihkes, ülekattega ja peidetud kinnitustega.