Südalinnast supelranda viiva puiestee äärde projekteeritud elegantne villa valmis 1912. aastal ja on tänapäevani säilitanud esialgse välisilme. Projekti autoriks oli Erich von Wolffeldt, Pärnu kauaaegse linnaarhitekti Hugo von Wolffeldti poeg. Esindusliku villa lasi jõudsalt arenevasse kuurortlinna ehitada Peterburist pärit ärimees E. J. Schwartz samas kohas varem asunud tagasihoidliku eeslinnaelamu asemele. Villa vahetas läinud sajandil mitu korda omanikku ja selles peeti eri nimede all pansioni, kuni nõukogude ajal kinnistu natsionaliseeriti ja maja muudeti sanatooriumi abihooneks. 1992. aastal tagastati maja õigusjärgsele omanikule ja 2000ndate alguses läbis täieliku renoveerimiskuuri.

Villat võib pidada heimat-stiili kõige ilmekamaks näiteks Pärnus. Maja esimesel korrusel asub luksuslik kuuetoaline korter, mille eluruumide pindala on kokku 195,3m2. Kodu paistab silma helge ja suvise, kuid samas maja väärika arhitektuuriga sobiva sisekujundusega, kus kohtuvad ajalooline ja kaasaegne stiil.

Kodu krooniks on avar söögitoaga ühendatud köök, mis on sobitatud endise veranda ruumidesse. Õhulise ja valgusküllase ning samal ajal nostalgiliselt romantilise üldmulje loovad heimat-stiilile omase vormiga aknad.

Kaasaegse köögimööbliga loob kontrasti oskuslikult valitud antiikmööbel söögitoas. Elutoast eraldab kööki ja söögituba kaunis maalingutega klaasuks.

Sisekujundus viitab kodu asukohale ja kasutatud on rohkelt soojasid toone — kollaseid, oranže ja rohelisi.

Magamistuba on mõnusalt soe ja päikseline ka hallil ja vihmasel ajal.

Hubasust lisavad kaminad, mida on korteris lausa kaks.

Valgust ja avarust jagub igasse ruumi ning ka kodukontor on avar ja helge.

Nagu täisväärtuslikule villale kohane, ei puudu ka siit saun. Põhjamaiselt kargele vannitoale lisavad rohelust toataimed.

Maja juurde kuulub ka suur aed ja varikatusega terrass, kus sumedaid suveõhtuid nautida.