„Meie kodu on näide sellest, kuidas ka väike korter võib tunduda avar, kui kõik peensusteni läbi mõelda,” räägib oma õnneliku kodu lugu juba kümnendat talve tartlanna Reet. Põlva- ja Võrumaalt pärit noored on end praegu sidunud linnaeluga, ent looduslähedane mõtlemine ei ole neid siingi maha jätnud. Tartu on elamiseks suurepärane paik. Muidugi on siin tähtis ka kesklinna lähedus: „Raekoja platsi 5 minutit, lasteaed üle tee,” loetleb Reet Tartu puulinna tüüpilisi eeliseid. Vana sopilise puumaja kahetoaline korter on saanud nüüd kolmetoaliseks, mahutab õnnelikult kogu neljaliikmelise pere ja ruumi leidlikult kasutades sobib neile veel aastaid.

Iidsem kui arvati
Kui kümmekond aastat Eesti lõunapealinnas elanud keskkonnaspetsialist Reet ja loodusmaterjalide viimistlemise meister Andrus hakkasid esimest ühist elupaika otsima, oli otsinguparameetreis hinna kõrval tähtis võimalus vähemalt viimistlus ise teha. Pealegi on mõlemad isegi üürikorteris eelistanud keskküttele ahikütet, mis on end siin ka igati õigustanud.
Pisut üle 50 m2 suurune korter soetati 2007. a detsembris ja on nüüdseks läbi teinud päris põhjaliku uuenduse.

Edasi loe Kodu & Aia jaanuarinumbrist, mis toob lugejani ülevaate Kodu Kauniks konkursi parimatest paladest, lisaks mõnusad kodused kangad, väikese avara kodu hruštšovkas, savikrohvi ABC, unistuste aiast metsaserval, tervisetaimede kuraditosina, hingerahu aia Hollandis ning isetegemisõpetused ehteraami, väikese riiuli ja rohelise eine valmistamiseks jpm. Loe ja alusta aastat!