Kasuta õigeid koristusvahendeid

Kauni neoonvärvides tolmuharjaga saab küll teha graatsilisi liigutusi, kuid tolmu pühkimise seisukohalt pole tegemist kõige parema abimehega, sest ta ajab tolmu lihtsalt liikvele. Kasuta tolmu pühkimiseks pigem kergelt niisutatud mikrokiust lappe, mis on tõhusamad kui mõnest suvalisest vanast kangast rebitud tükid. Mikrokiust lappide ja mopiga püüa võimalikult suur osa tolmust kõvakattega mööblitükkidelt kokku koguda, tekstiili aga puhasta tolmuimejaga.

Foto: Pxhere.com

Kasuta õigeid töövõtteid

Alusta tolmu pühkimist kõrgemalt ja liigu järjest madalamale. Kloppimist võimaldavaid asju nagu vaibad, linikud, padjad ja muud esemed püüa kindlasti kloppida õues. Tavalist tolmuimejat tasub kasutada, kui suurem tolm on pühitud, kuna sellest väljuv õhujuga paneb tolmu ruumis lendlema ja nii olete koristamisega alguses tagasi.

Anna põrandale valu

Igasugune tolm allub gravitatsioonireeglitele ja langeb lõpuks maha. Hoia põrand võimalikult vaba kõikvõimalikest väiksematest esemetest, mille külge tolm võib takerduda. Ära jäta tööd poolikuks, vaid võta tolmu ka kindlasti sealt, kuhu silm ei ulata, näiteks kappide ja riiulite, diivani ja tugitoolide alt. Võimalusel väldi vaiba kasutamist, eriti kui mõni pereliige on allergiline tolmu suhtes. Vaibad on ideaalsed tolmulestade elupaigad.

Foto: Unsplash

Tegele tekstiilidega

Nii nagu vaibad, on ka muu kodutekstiil ning rõivad tolmutekitajad ja tolmulestade elupaigad. Mööbliriidelt tuleks tolmu imeda võimalusel iga nädal. Vaheta regulaarselt voodipesu ja uuenda vajadusel madratsit või madratsikatteid. Pese kardinaid, mis on vahel nagu tolmufiltrid akna ja eluruumi vahel.

Ära unusta kodutehnikat

Kodutehnika tõmbab tolmu ligi nagu magnet. Reeglina on teler, muusikakeskus, arvutitehnika jms seadmed musta värvi, millelt pühkimata tolm suurepäraselt silma hakkab. Enne kodutehnika puhastamist lülita see kindlasti välja vooluvõrgust ja kasuta väga kergelt niisutatud tolmulappe või spetsiaalseid elektroonika puhastusvahendeid. Tolmuimejaga ei tasu tehnika kallale minna, paremal juhul pääsete seadmete kriipimisega, halvimal juhul keeldub mõni pärast töötamast.

Allikas: Arco Vara Kinnisvarablogi

LOE LISAKS: