Vabane üleliigsest ja vali õige suurusega kapp

Mida vähem on elamises asju, seda lihtsam on oma olulistes ja vähem olulistes esemetes orienteeruda. Hiiglaslikud garderoobid, kuhu kõik vajalik ja ebavajalik ära mahuvad, on küll toredad ja praktilised, kuid võtavad liiga palju ruumi ning on lõpuks ikkagi üle kuhjatud riietega, mida sa kunagi ei kanna ja mille alt sa päriselt vajalikke asju üles ei leia. Seega alusta oma magamistoas uut ja funktsionaalset elu puhtamalt lehelt. Alles siis on selge, kas vajad ka päriselt avarat walk-in garderoobi või piisab mahukast riidekapist. Ruumi organiseerimise seisukohalt on üks praktilisemaid lahendusi maast laeni ulatuv garderoobikapp — nii ei kogune kapi otsa tolmu ja ülemistele riiulitele võid paigutada hooajaesemeid, mida hetkel ei kanta.

Foto: Alvhem.com

Nutikas voodi

Kui magamistoas on ruumi vähe, tasuks mõelda voodikastiga voodi peale. Massiivsed kontinentaalvoodid näevad küll lahedad välja, kuid on väikeses kodus ebapraktilised. Kõrgemate jalgadega voodi alla kipuvad aga kogunema kasutud asjad, mis segunevad lõpuks suure koguse tolmuga. Kui voodi on varustatud sahtlite või riiulitega, võib sinna ära mahutada juba terve keskmise kapi jagu esemeid.

Foto: IKEA

Ruumisäästlik pingike

Pisikeses ruumis olgu iga mööblitükk hoolikalt nii suuruse, kuju kui ka disaini poolest läbi mõeldud. Veelgi parem, kui suudad leida multifunktsionaalseid esemeid — näiteks see pink on lisaks mõnusale istekohale ka igati aus ja asjalik panipaik.

Foto: Hayneedle.com

“Ujuvad” öökapid

Seina külge kinnitatavad öökapikesed röövivad minimaalselt ruumi, kuid täidavad ära oma põhilise rolli. Hea lahendus magamistuppa, kus põrandapinda on vähe.

Foto: Etsy

Peeglitega valgus sillerdama

Kuigi näiteks feng shui seisukohast tasub magamistoas peegleid vältida ja seda eriti kohtades, kus magaja peegelpilti näha jääb, on peegel siiski pisikeses ruumis asendamatu abimees. Peegel paneb ruumis valguse liikuma ning muudab magamistoa suuremaks ja avaramaks. Muidugi ei pea tuppa valima hiigelsuurt peeglit. Töö teeb ära ka pisem peegel.

LOE LISAKS:

Väike, kuid nutikalt sisustatud kodu mitmel tasapinnal

Leidlikud ideed magamistuppa — kuidas kujundada voodipeatsit

Viis ebatavalisse kohta rajatud kodu — postkontorist kirikuni

Mida reedab sinu kohta magamistoa värvivalik?