Olgu terrass suur või väike, aga toolidest ei saa suvises õuetoas üle ega ümber. Sel hooajal on trendikaks valikuks punutud mööbel, mis sobitub nii armsasse maakodusse kui ka moodsale linnarõdule. Minimalismi ja põhjamaise stiili austajad leiavad soliidselt musta värvi toolid House Doctori suvisest kollektsioonist.

Foto: Nordicdesignhome.ee / House Doctor

Päikese käes peesitamiseks kuluvad õues ära mõistagi ka lamamistoolid. Eriliselt vihmakindlad ja vastupidavad on Belgias valmistatud Roolf Living kollektsiooni kuuluvad Dotty ilmastikukindlast kootud polüpropüleenist valmistatud toolid, mis on kiiresti kuivavad ja pleekimiskindlad. Tänu EPS graanulitest sisule saab mõnusa lamamisaseme ka basseini kaasa võtta.

Kuigi ööd on veel valged, kulub hiliste aiapidude juurde ära ka hubasust loov aiavalgustus, mis ei vaja vooluvõrku ühendamist. Armas seent meenutav ning dimmerdatav valgusti brändilt &Tradition on lihtsasti laetav ning rändab mugavalt õuest tuppa ja linnarõdult suvekodusse.

Kui juba taimedega aeda-rõdu-terrassi kaunistada, siis võib teha seda erilisel moel. Üheks võimaluseks on Bauhausi disainiliikumisest inspireeritud lillekast Bau, mis lisab lineaarsete ja geomeetriliste joontega õueruumi hulga isikupära ning mida on lihtne nii terrassipiirde kui ka rõduääre külge kinnitada. Nutikas disain tagab lihtsa vee äravoolu, mis aitab maitsetaimed ja suvelilled tervena hoida.

Teine võimalus on sättida taimed ratastega varustatud riiulile ritta — mugav variant, kui on vaja külmakartlikke taimi ööseks tuppa sõidutada.

Foto: Zara Home

Aiapidamisega kaasneb hulga tööriistu — kastekanne, voolikuid ja kõike muud, mida silma eest pimedasse tööriistakuuri peita. Aga saab ka teisiti — miks mitte valida aeda hoopis nii laheda disainiga tööriistad, et neid ei olekski vaja kuskile peita ja mis mõjuksid omaette aksessuaarina?

Foto: Garden Glory, Treimann Mööbel & Disain

Suvise õueelu juurde kuulub muidugi ka grillimine ja sedagi saavad disainiarmastajad teha stiilselt. Eestis toodetud Disainmeti termosaarest töötasapinnaga söegrill paitab pilku laheda välimusega ja on mugav kasutada.

Kui grillil on hõrgud road valminud, tuleb need ka sama hõrgult serveerida. Sinise-valgega laualina ja pehmed istumispadjad sobivad suvisesse idülli kui valatult ja lisavad ka argipäeva pisut pidulikkust.

Foto: H&M Home

Keraamik Raili Keiv kombineerib oma lauanõudel kaht materjali — sooja puitu ja külma portselani.

Disainer Elmet Treieri rippiste on mõeldud kasutamiseks siseruumis, kuid sobib ka varjulisele terrassile, kus vähe ruumi võtab. Tuulari nimeline rippiste on valmistatud tamme pealisspooni ja kasevineeri kooslusest.