Vanaaegsest inspireeritud

Rippvalgusti Cast — disaineriteks Tom Chung ja Jordan Murphy ning tootjaks Menu — on saanud inspiratsiooni vanaaegsetest kaaludest. Elegantset, samas minimalistlikku valgustit saab kasutada üksikult või tänu jagajale mitmekesi koos. Valikus on kolm kuplit. Cast sobib kasutamiseks kodudes, kontorites kui ka avalikes ruumides. Üksiku valgusti hind on 99 eurot, kahe lambiga jagajaga versiooni hind on 239 eurot. Lähemalt uudistamiseks tasub sisse astuda sisustussalongi ELKE Mööbel aadressil Tedre 55, Tallinn.

Kodumaine PULKdesign loovmööbel on lahe ja funktsionaalne!

PULKdesign on Eestis kodumaist loovmööblit tootev bränd, mis peab lugu lihtsusest ja mängulisusest. Toodete puhul hindab PULKdesigni meeskond kohandatavust erinevatesse keskkondadesse, funktsionaalsust ja minimalistlikku vormikeelt. Kvaliteetne materjal ja mänguline disain võimaldavad mööblit väga hõlpsasti ümber kujundada või teiste sarnaste toodetega kombineerida — iga päev erinev mööbel! Üks moodul on kui mänguväli — selle ulatuses saab riiuleid ja kappe lihtsalt ümber paigutada ning endale meelepäraselt disainida. Kata moodulitega kasvõi terve sein ja lisa PULKi loovmööbli abil oma koju omapära! Hind: kolmes suuruses seinariiulite (400 x 400, 600 x 600, 800 x 800 mm) hinnavahemik on 75–195 eurot. Uudista kodumaist disaini www.pulkdesign.ee, PULKdesigni tooteid saab osta neile kirjutades või külastades veebipoodi aadressil www.etsy.com/shop/PULKfurniture.

Metsakuma sinu kodus

Tore, kui uusi kohalikku disaini esindavaid ettevõtteid juurde sünnib. Straipu on täispuidust disainvalgustite tootja, kelle tootevalikus on unikaalsed seina-, lae-, laua- ja põrandalambid. Tänapäeva kiires elutempos on kerge sattuda elukeerisesse, mis on täis hingetut masstoodangut. Straipu tuleb siinkohal appi, luues maheda valgusega hubase meeleolu, mis on ideaalne, et vähendada stressi ja aidata lõdvestuda nii töö- kui ka elukohas. Valgustid on valminud käsitöö, innovatsiooni ja looduse koostöös. Straipu lambid on ühes tükis, ilma nähtavate ühenduskohtadeta ja iseloomuliku triibulise kujundusega — kõik selleks, et tuua tükike metsakuma kodusesse interjööri. Kõik tehnilised osad on peidetud puidu sisse ja valgustid töötavad lülitist, mõne mudeli puhul puldist. Valgusti hind 699 eurot, toodetega on võimalik tutvuda www.straipu.ee.

Austatud talendi loodud

Lee Broom on üks Suurbritannia juhtivamaid toote- ja interjööridisainereid. Ta on võitnud üle 20 disainiauhinna, kaasa arvatud Briti aasta disaineri auhinna. The Financial Times on Lee Broomi kohta öelnud: „Üks austatumaid Briti talente.” Ta on Briti tootmistehnikate suur toetaja ning disainib ja toodab kõik oma tooted Inglismaal. Lee Broomi valgustid on inspireeritud klassikalistest vormidest, kuid on täiesti uudsed ja kordumatud. Materjalid, nagu messing, kristall ja marmor, on viimasel ajal sisekujundusmaailma täielikud lemmikud ja Lee Broomi kollektsioonis on need kõik esindatud. Ta teeb koostööd juhtivate brändidega, nagu Christian Louboutini, Mulberry ja Matthew Williamsoniga. On rõõm öelda, et nüüd on Lee Broom esindatud ka Eestis. Ametlik esindaja on valgustussalong Laterna Magica. Pirni hind 212 eurot, koos riputiga üksik valgusti 362 eurot, kolmene valgusti 1165 eurot, viiene 1875 eurot. Lauavalgusti 448 eurot. www.laternamagica.ee

Kohvile Peggy Futuraga

Valgustikollektsioon Peggy Futura loodi austusavaldusena kuulsale kunstikollektsionäärile Peggy Guggheneimile, kes valis just Veneetsia oma elukohaks ja kellele see linn võlgneb elava kultuurielu. Valgustikollektsioon toodeti Vistosi abil algselt ainult ühel eesmärgil — et kaunistada Palazzo Venier dei Leoni muuseumikohvikut, mille kogu kontseptsiooni lõi Hangar Design Group. Eesmärk oli luua silmapaistev disainielement, mis tervitab muuseumi kohvikusse sisenejaid. Kui kohvik avati, oldi Peggy valgustist vaimustuses. 2014. aastal teatati, et Peggy valgustit hakatakse tootma tootesarjana ning 2017. aastaks on see unistus ja kaua oodatud soov tõeks saanud — igaühel on võimalik enda koju see disaini kunstiteos hankida. Selles valgustis on kombineeritud klassikaline valge puhutud käsitööklaas ning tugeva joonega mustast metallist struktuur. Peggy ei ole kindlasti mitte ainult valgusallikas, vaid ruumi peategelane. Peggy SP 9 hind 2880 eurot. Laterna Magica valgustussalong asub Tallinnas Kreutzwaldi 8.

Silma jäi.. madrats!

Tihti näeb sisustuspilte sirvides, et voodit kui sellist magamistoas polegi ja selle aset täidab madrats. Napsie on teinud laheda disainiga madratsi, mis sobib hästi näiteks noorte esimesse koju, kuid ka skandinaaviahõngulisse ja industriaalses sitiilis magamistuppa. Sellel on ainult üks mudel. Pealmises kihis on kasutatud vahuvedrude tehnoloogiat, mida arendati 15 aastat. Oma olemuselt on madrats nagu hüpe spiraalvedrudel, kuid sellel lamades tunned memory-vahu pehmet kallistust. Oma põhiolemuselt on madrats sarnane kärjele ja heaks omaduseks on sooja talletamine. Hind alates 168 eurot. Vaata ka www.napsie.ee.

Minimalistlik Disainkalender aitab ajaga kaasas käia

Mida teha kui ükski poes pakutav kalender pole päris see, mida tahaks? Üks mees võttis kätte ja tegi ise värske ja minimalistliku disainiga kalendri. Siin on olemas kõik oluline. Ei mingeid punaseid pühapäevi ega siniseid esmaspäevi! Mustvalgest kalendrist leiab viisaka kalendaariumi, nädala numbrid ja Eesti riigipühad on selgelt välja toodud — siis tead, millal on vaba päev.
Minimalistlikus Disainkalendris puuduvad: nimepäevad, kuu seisud, rahvakalendri tähtpäevad, riigipühade nimed (sa tead enamusi neist nagunii peast), retseptid, tsitaadid, loomapildid, reklaamid…

Kalendri autor Mihkel Külaots kommenteerib asja nii: “Kuigi kalender on tööriist aja planeerimiseks, võiks see minu arvates ka ilus olla, et oleks mõnus seda iga päev laua peal vaadata. Selline oli ka minu eesmärk ja esmase tagasiside põhjal tundub, et päris paljudel oli minuga samasugune mure ja Disainkalender on nende jaoks just see õige kalender.”

Disainkalendri saab tellida Hooandjas, aga igaks juhuks tasub kiirustada — pakkumine lõppeb 30. novembril.

LOE VEEL: