56 m2 korter tehti tühjaks ja alustati nullist. Skandinaavia stiilist ammutati põhiinspiratsiooni — see on naturaalne, lihtne ja saab palju ise teha.
Skandinaaviapärase kõrval hakkab silma elemente ka Uus-Inglismaa stiilist: sinine ja punane värv, mereteema, tähed…

Esikus tervitavad kollased kastid, mis kohandatud riiuliteks. Kasutusel on ka vana õmblusmasinaalus — nõutud disainielement. 

Seinad otsustati värvida valgeks-valgeks. Sama värviga on võõbatud ka laed. Köök ja vannituba on veidi teist tooni ja neis ruumides on kasutatud niiskuskindlat värvi. 

Köögis lisavad särtsu selged värviaktsendid — punane ja sinine, ning tähe- ja triibumotiiv. Lage kaunistab just kööki sobiv valgusti.

Elutoas on kokku sobitatud eri värvi puitu ja üldmulje on värskendav. Kõige lihtsam riiul on servamata lauast, mis on jäetud värvimata. Efektne ja ehe.

TV-aluse ja diivanilaua tegid nad valmis ise, sest sobivat ei leitud. See on samuti lihtne ning harmoneerub muu sisustusega.

Oma koha on leidnud ka lihtne serveerimislaud.

Paras pähkel oli magamistuppa viiv uks — internetis surfates leiti üsna lahe mõte, kuid et see ka toimiks, siis tuli seda täiustada — uksele pandi alla rattad ja üles tugevdatud siinisüsteem. Eks siiani ei tööta see just õlitatult, kuid ikkagi omapärane ja ise tehtud.

Magamistoas on rahulik ja helge meeleolu. Romantilisema meeleolu loob valgusti voodi peatsis.

Kuna magamistoa üks sein oli tühi, siis meisterdas Maarja sinna ise ühe oma lemmikmotiividest — kitsepea. See sobib küll valatult kokku buduaarilauakese tooniga, kuid jääb sinna vaid õige teose leidmiseni.

Vannitoaski valitseb helge ja valge olustik. Igal asjal on oma kastike-korvike-ämbrike ja nii mõjuvad tavalised meigitarbedki sisustuselemndina. Külalisi ootavad puidust alusel väikesed käterätikud.

Maarja ja Rene kommentaar:
Päris alguses oli meil soov seal kõike teha! Esialgne plaan oli isegi selline, et iga tuba tuleb erinevas stiilis: üks tuba hindulik, teine kergelt barokilik, köök industriaalne jne. Jõudsime isegi tapeedi ära osta… siis saabus töömees. Remont võttis aega ja pähe tulid selgemad mõtted ja võib öelda, et rahunesime maha.

Lõpuks alustasime sellest, et valisime välja ühe kindla stiili, meile meeldis skandinaaviapärane interjöör. See on see, mis sobib rõhumata ideaalselt väikesesse korterisse ja ruume visuaalselt väiksemaks tegemata. Ka värvid on selle stiili valimisega juba ette ära öeldud: sinine, punane, hall ja selle juurde naturaalne puit! Kui lähtuda ainult nendest asjadest, siis on palju lihtsam kogu korter omavahel toimima panna. Kõik ruumid suhestuvad üksteisega ideaalselt ja on meeldivalt kooskõlas. Muidugi aitas ka moodne Pinterest, sealt on jõudnud meie koju nii mõnedki ideed: magamistoa uks, esikus olevad kastikesed seintel ja wash-teibi hirvemotiiv magamistoa seinal. Me arvame, et oma kodu tegemisel ei tasu karta, aga tasub kõik kohe alguses selgeks mõelda ja toimima panna. Ei tasu kiirustada — iga asi, iga detail tuleb siis, kui selleks õige aeg on! Meie kodu ei ole veel valmis. See muutub koos meiega ja uusi armsaid detaile lisandub iga päev!