Siit leiad mõned kavalad nipid, kuidas peita lihtsa vaevaga viimistluse pisivigu ja mõnikord need lausa eelisteks pöörata.

Kata kahjustus pildiga

Kui värvitud või tapetseeritud seinale on ilmunud väike auguke või muu kahjustus, mis läheb seina pealispinnast sügavamale, saab seda edukalt peita raamitud pildiga. Alati ei pea pilti isegi seinale kinnitama. Kui kahjustunud koha lähedal asub seina vastas mõni mööbliese, näiteks telerialus, kummut või abilaud, võid pildiraami hoopis sellele toetada. Efekt on uudne ja huvitav.

Kinnita seinale mõni huvitav ese

Pildiraam ei ole ainuke lahendus, millega seinas olevaid vaokesi katta. Kamoflaaži ja silmailu pakuvad ka dekoratiivsed seinakellad, nagid ja teised sisustusaksessuaarid.

Üldiselt saab väiksemaid defekte peita väga paljude erinevate seinakaunistustega, näiteks dekoratiivsed maskid, peeglid, lipud, pillid ja isegi spetsiaalsed lillevaasid. Vali välja täpselt selline, mis sulle meeldib ja sobib ka koduse interjööriga.

Muuda kahjustunud koht funktsionaalseks riiuliga

Kui kahjustada on saanud suurem seinapind ja asukoht seda võimaldab, võid paigaldada selle kohale riiuli. Müügil on väga dekoratiivseid asjade hoidikuid, mis pakuvad lisaks funktsionaalsusele ka hulgaliselt silmailu.

Kata määrdunud koht seinakleebise või -joonistusega

Kui sind häirivad pindmised tumedad kriipsud, mis ei taha ühegi vahendiga värvitud seinalt maha tulla, võid kasutada nende peitmiseks seinakleebist(eid). Pahatihti saavad sellised kahjustused osaks esiku seintele, mis puutuvad kokku jalanõude, üleriiete, kottide, lapsevankrite ja muu sellisega. Oma väiksuse tõttu on esik sageli ka üks raskemini dekoreeritavaid ruume. Seinakleebis võimaldab lisada sellele vürtsi ning katab boonuseks ka inetud kohad. Või joonista ise mdiagi seinale.

Paiguta kahjustunud koha ette mööbliese

Olenemata sellest, kas tegu on värvikahjustuse või sügavama täkkega, võid alati asetada rikutud koha ette mõne mööblieseme. Selleks otstarbeks sobivad kõige paremini erinevad kapid, vitriinkappidest riidekappideni. Kui ruumiplaan võimaldab, võid kahjustunud koha ette asetada ka diivani, laua või mistahes muu sisustuselemendi, mis viga kõige paremini katab. Mööbli ümberpaigutamine sobib suurepäraselt ka põrandakahjustuste varjamiseks.

Aseta põrandale suur lillepott

Jätkates põrandaga, leiame siingi erinevaid viise, kuidas aja jooksul tekkinud kahjustusi peita. Lisaks mööblile on headeks maskeerijateks suured lillepotid. Võrreldes mööbliesemetega on need ka mobiilsemad ja nende liigutamisel on vähem piiranguid. Lisaks sellele on taimedel interjööris omaette väärtus. Kui sinu kodus pole veel ühtegi efektset asukat, on ehk paras aeg selline muretseda?

Peida viga huvitava eseme alla

Lisaks taimedele võib põrandale asetada muidki esemeid, mis defekte varjavad. Hästi sobivad erinevad korvid ja karbid, mis on nii dekoratiivsed kui ka praktilised. Julgemad võivad kahjustunud kohale paigutada mõne kujukese või figuuri. Laiema alusega põrandalamp sobib samuti vigu varjama, boonuseks on ports lisavalgust. Või lao üksteise otsa padjad... või raamatud. Sisustusakessuaar olemas!

Kata kahjustunud põrandapind vaibaga

Kui kriimustusi ja täkkeid esineb suuremal pinnal, on mõistlik katta see osa põrandast täies ulatuses vaibaga. Seda enam, et sageli annab vaip interjöörile suisa uue hingamise. Vali sobivas suuruses ja sobiva mustriga vaip ning aseta see kasvõi kööki!

Ei tasu heituda, kui värske viimistlus omandab aja jooksul kulumisjälgi. Väiksemad defektid ei pruugi silmagi paista, suuremad vead saab aga mõningate kavaluste abil lihtsa vaevaga eelisteks pöörata!