Vali kindlasti magamistuppa värvitoonid, mis loovad hubase ja turvalise tunde. Täida ruum enda soovide, värvide ja elementidega — see on koht, kus puhata ja end mõnusalt tunda. Loo sellest mõnus oaas, kus saad lõõgastuda. Tuba peaks olema piisavalt privaatne, et veeta seal toredasti aega oma kaaslasega. Teatud värvitoonid soodustavad kirglikkust ja tekitavad romantilise meeleolu. Need võiks just sobitada magamistuppa.

Kirglik rubiinipunane

Aegade algusest on olnud punane kire värviks — mida tumedam ja sügavam, seda mõjusam. Sügaval värvitoonil on jõulisemad ja tumedamad varjundid, mis tekitavad salapära ja soovi avastada. Muidugi ei tasu punasega täita kogu tuba, see oleks maitsetu ja liiga intensiivne ning sa ei pruugi seal korralikult välja puhata. Sügav rubiinipunane sobib väga hästi näiteks katma ühte seina.

Muidugi võib mängida ka punase tekstiiliga. Näiteks võib olla kauni sügavpunase kangaga kaetud voodi peapoolne kõrgem ots. Selle juurde sobiks ka voodi jalutsis asuv samasuguse kangaga kaetud laiem järi. Kui sinu voodil pole peatsis selga toetavat otsa, siis võid selle seinale värvida, luues lihtsalt illusiooni. Lihtne ja mänguline!

Igal juhul on sügav rubiinipunane toon oma olemuselt soe ja võrgutav. Et punast tasakaalustada, siis on talle heaks kaaslaseks neutraalsed toonid ja killuke musta.

Õrn vaarikapunane

Kui tumedam ja sügavam punane tundub liiga tume, kuid punane meeldib, siis proovi õrnemat ja kergemat vaarikapunast tooni. On ju vaarikas silmalegi meelitav ja suus maitsev… See on kindlasti üks armastuse värvidest.

Pehme vaarikapunane on soe ja hubane ning loob helge olemise. Siingi ei tohiks unustada tagasihoidlikke neutraalseid toone, milleta on pilt liiga intensiivne. Vaarikapunane sobib hästi kokku metalsete toonidega. Piki sisse vaske, pronksi ja kulda. Neid omavahel parajas annuses kombineerides saad mõnusalt meelelise tulemuse. Veel sobivad mahedama vaarikapunase kõrvale natuke sinist või lillat. Eks igaüks tunnetab ka ise, kui palju on just tema jaoks parasjagu.

Hõrk karamell

Kui punane on sinu jaoks välistatud, siis proovi karamelli hõrke toone. On isegi leitud, et karamellitooni magamistoas jagatakse kõige rohkem intiimset armastust.

Selle tooni valimisel peaks tähelepanu pöörama sellele, et see oleks pigem maheda oranžika alatooniga, mitte kõrbenud pruun karamell. Viimasel pole sensuaalsusega midagi pistmist ja kui toas pole ka kõige parem loomulik valgus, siis on tuba pigem tuim ja võib jätta piltlikult öeldes porise mulje. Õige, magamistuppa sobiv karamellitoon on veidi kuldse jumega nagu virsik, ja meelas, mis kutsub maitsma.

Hea valik neile, kes eelistavad heledamaid toone ja varjundeid, kuid soovivad sealjuures säilitada intiimse õhkkonna.

Dramaatiline must

Kui punane ja vaarikaroosa räägivad pigem armastuse keelt, siis must on intiimselt dramaatiline, julge ja ergas. Magamistoas tasub siiski läbi mõelda optimaalne kasutus, sest must värv teeb ruumi väiksemaks, neelab valgust ja võib tekitada veidi hirmuava tunde. Must sobib täiendama avaramat ruumi, muutes selle privaatseks ja õdusaks.

Kui mustad seinad tunduvad liiast, siis too heledasse magamistuppa aktsente selle dramaatilise värvi abil. Mustad öökardinad ja põrandad, voodikate ja padjakatted… Võimalusi on palju. Musta ja valge kontrastid loovad tugevaid energiaid, kuid see ei sobi igaühele. Õrnroosa aga pehmendab musta tooni teravust ja on igati sobiv.

Allikad: sleephabits.com, houzz.com