Kiire elutempo ja stress kiirendavad paratamatult inimese loomulikku vananemist. See on paratamatus, millega tuleb tegeleda.

Toome näiteks neli efektiivset vanniprotseduuri, mis aitavad hoida keha terve ja nooruslikuna. Proovi!

  • PIIMAVANN

Ajalooliselt on teada ning mitmetes entsüklopeediates ka kinnitatud, et Egiptuse vaarao Cleopatra, Inglise kuninganna Elizabeth ja paljud teised naissoost suurkujud on kasutanud regulaarseid piimavanne oma nooruse säilitamise saladusena. Eestis on piimavannide esileedina tuntuks saanud Anu Saagim, kes regulaarselt seda protseduuri harrastab. Tegu on meie uuringute tulemusena kõige efektiivsema meetodiga naha hoolduseks ja selle teostamine on isegi lihtsam kui esialgu tundub. Ei ole sugugi vaja osta 200 liitrit piima selle idee teostamiseks.

Lihtsam on kasutada alljärgnevaid võimalusi:

Osta valmiskujul piimavanni pulber. Erinevaid pulbreid müüakse nii kosmeetika-, tervise kui ka loodustoodete poest. Kiire Google`i otsing näitas, et isegi interneti vahendusel on võimalik soetada purk sellist piimavannipulbrit alla 10 € kuluga.
Sega täispiim vanniveega suhtes 0,5 l piima 50 liitri veega. Kindlasti ära osta madala rasvasisaldusega piima vaid just võimalikult kõrge rasvasisaldusega täispiim, sest antud teema kontekstis on rasv nahale niisutajana ainult hea.
Koosta enda piivanni-segu. Sega kokku purgitäis enda koostatud vannisegu, kuhu lisad täispiima, mett ja vanniõli. Sega käsitsi või mikserda see ühtlaseks massiks ning lisa vanniveele. 0,5 liitrist sellisest kontsentreeritud segust piisab täiesti segamiseks ühe vannikorraga.

  • VETIKAVANN

Kõik mis on kasulik, et pea välja nägema ega lõhnama hästi, eksole? Vetikavann on üks sellistest näidetest.

Kuivatatud merevetikat saab osta nii pulbrina kui tervena. Vetikavann on väga hea külmetuse ravi ning lisaks on see meditsiiniliselt tõestatud hea viis jääkainetest vabanemiseks.

Esimene küsimus on kohe — kustkohast saada vetikat?

Võimalusi on kaks:
a) Apteekides on müügil kuivatatud vetikapulber.
b) Kuivatatud ravivetikat saab osta internetist. Kuigi valdavalt müüakse vetikat pulbri kujul, saab siiski osta ka tervet kuivatatud ravivetikat.

Orgaaniline kuivatataud vetikas Amazon.co.uk’s Orgaaniline kuivatatud vetikas Amazon.co.uk’s
Pulbrina maksab see ca 10 € pakk ja tervel kujul 20 € pakk. Ühest pakist saab 2-4 vannikorda, sõltuvalt vanni suurusest. Proovige otsida näiteks Amazonist “bath seaweed” ja juba näete hulgaliselt tooteid. Kui teate mõnda kohalikku internetipoodi, kes müüb tervel kujul ravivetikat, kirjutage julgelt siia alla kommentaaridesse.

Merevetikat saab kasutada samuti kahel viisi:

1. Samal ajal, kui täidate vanni veega, lisage vetikad ja laske neile rahulikult sulanduda veega. Selleks, aga peab vannivesi olema üsna kuum, vastasel juhul ei hakka vetikatest eralduma kasulikke aineid ning vannivesi jääb üsna selge.

2. Kui teile ei meeldi kuum vannivesi, siis tehke eelnevalt tõmmis. Pange vetikas potti ning laske vesi keema — nagu teeksite teed. Tulemuseks on tõeliselt tume kontsentraat, mida saate vanniveega segada.

Efekti tugevdamiseks võib lisada ka vanniveele täiendavat soola.

  • ROHELISE TEE VANN

See on kindlasti kõige lihtsam viis jääkainetest vabanemiseks.

Me kõik teame rohelise tee kasulikke omadusi — roheline tee:

* on suurepärane antioksüdantide allikas
* lagundab rasva
* alandab stressi
* alandab vererõhku
* kaitseb maksa tööd
* tugevdab immuunsüsteemi
* värskendab paremini kui vesi
* tugevdab juukseid ja takistab juuste väljalangemist

See protseduur on eriti hea kiire elutempoga inimestele, kuna see ei vaja praktiliselt mitte mingit ettevalmistust. Lihtsalt lisa 5-10 teekotikest oma vannivette juba vanni täitmise ajal ja ongi valmis. Meile kõigil leidub kodus rohelist teed.

  • EPSOMI SOOLA EHK MÕRUSOOLAVANN

Epsomi sool ehk mõrusool on saanud oma nime magneesiumsulfaadi (MgSO4) tuntuimast kaevandusest, mis asub Inglismaal kohas nimega Epsom. Lihtsustatult öeldes on tegu magneesiumi, väävli ja hapniku ühendina, mida leidub looduslikul kujul.

Epsomi sool ehk mõrusool on parim viis magneesiumi omandamiseks. Magneesium on erakordselt oluline vananemise vastu võitlemisel, kuna see hoiab inimese lihased ja luud heas vormis. Tänapäeval öeldakse, et lisamagneesiumi võtmine on peaaegu kohustuslik kõigile, kellel on probleeme stressiga, lihaskrampidega, valudega ja/või närvidega.

Epsomi soola protseduur on ka lihtne ette valmistada. Sõltuvalt vanni mahutavusest, lisa 100-200 g soola vanniveele iga kord kui võtad vanni. Tee seda protseduuri kindlasti kuurina, nii et teed vanni iga päev, nädal aega järjest ja iga vanniskäik kestab vähemalt 20 minutit. Pärast vanni proovi vähemalt 1-2 tundi puhata ja lõõgastuda. Sel juhul on protseduuri efekt maksimaalne ja see aitab organismi taastada.

Epsomi soola ehk mõrusoola peamised omadused:

* eemaldab surnud naharakud
* puhastab näonahka
* lisab juustele tugevust
* leevendab verevalumeid ja veenilaiendeid
* ravib küüsi (sh küünehaiguseid)

Mõrusoola müüakse apteekides valmispakendis, aga suuremad vannisõbrad võivad leida ka müügikohtasid, kus seda müüaks lahtiselt, kilohinnaga.

  • Milline neist protseduuridest kõnetas sind kõige rohkem?
Allikas: Sansan blogi