1. Avatud planeering

Kui inimesed ei peaks oma aega ainult kodus veetma ning seda ka kodukontorina kasutama, oleks see trend edukas ka järgnevatel aastatel. Iseenesest ei ole ju avatud planeerigus midagi viga — kellele ei meeldiks rohkem valgust ja avarust. Nüüd aga, kui kodus töötamine ja õppimine on uueks normaalsuseks saanud, otsivad inimesed rohkem privaatseid kohti, kus seda teha, ilma et peaks ülejäänud perega ühte ruumi jagama. Uueks alternatiiviks avatud planeeringule on nii-öelda “poolavatud” ruum. See tähendab seda, et avatud planeeringuga kodus luuakse näiteks mööbli või taimede abil erinevaid tsoone. See on ideaalne viis eraldada töö ja puhkus.

2. Minimalism

Enne 2020. aastat oli minimalism peaaegu, et igal pool. Veel aasta alguses nähti sellel trendil suurt tulevikku. Nüüd on inimesed aga hakanud sellest väsima. Mida rohkem kodus oleme, seda rohkem tahame, et see oleks meie nägu. Kodu kujundatakse nii, et seal oleks võimalikult hubane ja soe õhkkond ja isikupärane atmosfäär.

3. Värvide puudus

Tuleval aastal leiavad koduomanike südametesse tagasitee värvid. Kodud peavad täitma mitme erineva koha funktsiooni — värvid on suurepärane võimalus eraldada alasid puhkamiseks, töötamiseks ja söömiseks. Pole vahet, kas tegu on tugeva ja julge või pehme ja tagasihoidliku värvivalikuga — õigesti valitud värvid lisavad igasse ruumi karakterit.

4. Sirged ja teravad mööbliesemed

Kuna kodudes on nüüd rõhk sellel, et seal oleks mõnus töötada, puhata ja perega aega veeta, siis võivad sirged ja teravad mööbliesemed jääda liiga rangeks. Selle probleemi lahenduseks on kurvid. Ümara vormiga mööbliesemed aitavad terves toas luua mõnusa ja pehmema õhkkonna, kuid samas on tegu julgete sisustuselementidega. Sisekujundajate sõnul võib seda trendi järgmisel aastal väga palju näha.

5. Avatud riiulid köögis

Kuigi tegu on ruumisäästva ja ka visuaalselt efektse lahendusega, pole see enam nii praktiline. Rohkem kodus viibides ja kolm (või rohkem kordi) päevas kodus süües tekib ka rohkem toitu, kuivaineid, nõusid ja kõike muud, mis kipuvad avatud riiuleid üle kuhjama. Palju parem on koguda asjad kapiuste taha ja nii kööki siiski visuaalselt puhtana hoida.

Allikas: homesandgardens.com