Eelkõige seab aga vannitoa suurus väga konkreetsed piirangud selle disainile ja tehnilistele võimalustele.

Seinasisesed süsteemid väikestele vannitubadele

Võimalusel kasutatakse väikestes ruumides üha enam seinasiseseid süsteeme, seinale kinnitatavad valamuid ja WC-potte, mis on kerged ja õhulised ning muudavad ka koristamise oluliselt lihtsamaks. Väikestes vannitubades võiks loobuda dušialusest, kui seda võimaldavad äravoolutorud. Põrandakaldega dušinurgas tuleks kasutada väiksemaid plaate, mis hõlbustavad vee äravooluks vajaliku kalde saavutamist.

Tualettpoti paigaldamise juures on väga tähtis äravoolutoru ühenduse suund ja kaugus/kõrgus seinast, samuti põrandast. Üldjuhul on kanalisatsioonitoru äravoolu ühendamiseks juba paigas ning selle asendi muutmine ei ole mõistlik.

Arvestama peaks, et väikesesse vannituppa ei sobi palju detaile. Kasuta vannitoas valamu kohal suurt peeglit — see teeb ruumi visuaalselt suuremaks ja efektsemaks. Väga oluline on, et peegel oleks piisavalt valgustatud. Siin tuleks jälgida, et valgus langeks ühtlaselt kas ülevalt, peegli kohalt või mõlemalt poolt külgedelt, näo kõrguselt.

Väiksemas vannitoas saab mängida keraamiliste plaatide värvide, suuruse ja mustriga. Ruumi muudavad näiliselt avaramaks heledatoonilised ja suuremad plaadid, ka horisontaalselt paigutatud plaadid, mis hajutavad tähelepanu ruumi proportsioonidelt.

Keskmise suurusega isikupärane vannituba

Keskmise suurusega vannitoas on võimalik ruumi sisustuse, värvitoonide ja aksessuaaridega rohkem mängida. Soovi korral võib vannituppa paigaldada vanni, pesumasina või seinakapid, kuid sellegipoolest peaks sisustust valides silmas pidama, et mööbli üleküllus ruumi ei koormaks.

Avar vannituba nõuab keerukamat valguslahendust

Olenevalt harjumustest ja soovist saab avarasse vannituppa paigaldada nii vanni kui ka dušinurga. Laias valikus leidub erineva suuruse ja disainiga valamukappe ja tualettpotte. Ruumi aitavad isikupäraseks ja hubaseks muuta värvilised vannitoa aksessuaarid.

Suurem vannituba annab võimaluse kombineerida erinevaid materjale (puit, graniit, klaas, plastik). Läikivad ja siledad pinnad muudavad ruumi minimalistlikuks ja modernseks, seevastu puit ja looduskivi loovad naturaalse ja maakodu-hõngulise hubase esmamulje.

Samuti on avara ja ruumiküllase vannitoa võlu selles, et sinna on võimalik ehitada saun, paigaldada mullivann või mitu dušikabiini. Suuremad põrandaplaadid teevad ruumi avaramaks ja efektsemaks, kuid sellisel juhul tuleb kasutada kindlasti seinaäärset duširenni või nurgatrappi, et vee äravool toimiks perfektselt.

Avara vannitoa puhul tuleks valgustus valida nii, et mõni koht vannitoas teistest hämaram ei jääks. Võimaluse korral võiks vannitoa valguslahendus olla pisut keerukam, kui vaid üks valgusti keset lage. Nii saame valida sobiva meeleoluvalguse saunas või vannis lõõgastumiseks, tugevama valguse peegli ees toimetamiseks ning piisava üldvalguse koristamiseks.