1. Värvi mune ebatavalisel moel. Inspiratsiooni võid otsida köögiviljakeldrist — munad saavad vinge kuue nii punase kapsa, punapeedi kui sibulakoortega. Kiirelt ja lihtsa vaevaga saavutad põneva tulemuse, kui kleebid munale maalriteibist täpid, ruudud või ribad, kastad muna värvilahusesse, lased kuivada ja eemaldad teibi. Veel on tore viis tilgutada munale küünlavahast täpid ja muna seejärel värvilahusesse kasta. Lase fantaasial lennata ja katseta erinevaid võimalusi!

Foto: Shutterstock

Foto: Unsplash

2. Too metsast rohelist sammalt, täida sellega korv või kauss ning aseta värvilised (või naturaalselt pruunid) munad rohelisse pessa. Teine efektne võimalus on täita värvikirevate või pruunide munadega suur läbipaistev lillevaas.

Foto: K-Rauta / Thinkstock

3. Ehi lihavõttepuu. Vali selleks suur ja haruline oks, millele saad paeltega riputada tühjakspuhutud värvilisi mune. Pane oks põranda- või lauavaasi. Teine võimalus on tuua tuppa pajuoksad ja värvida nende urvad erinevat tooni lihavõttemunadeks.

Foto: Flickr.com / Gabriele Diwald

4. Pane tulbid, hüatsindid või nartsissid ebatavalisse anumasse — näiteks punasesse emailämbrisse, täpilisse piimakannu või värvikirevasse (aga vettpidavasse) kummikusse.

Foto: K-Rauta/Thinkstock

5. Kollased, mururohelised, türkiissinised ja heleroosad küünlad loovad sooja pühademeeleolu. Leia kodus koht pastelsetele ja kevadistele toonidel!

Foto: Shutterstock

6. Too värvid elutuppa — kasuta kollaseid või teisi erksavärvilisi diivanipatju, lauanõusid, salvrätikuid ja teisi aksessuaare!

Foto: K-Rauta/Thinkstock


7. Et õues on veel külm ja rohelust napib, siis pane maja välisuksele samblast lihavõttepärg või trepile malmämber (või väike vann), mille saab täita samblaga. Lisa tühjakspuhutud värvilised munad ja pajuoksad. Puhu munad kindlasti tühjaks, vastasel juhul pakuvad munad huvi ka lindudele ja kassidele.

Foto: Pxhere


Autor: Haabersti K-Rauta kaupluse aiaosakonna juhataja Viive Tambek

LOE LISAKS: