Seda, et trendikas mööblidisain ei pea tähendama ilmtingimata skandinaavialikke tikkjalgu ja möödunud sajandi keskpaiga retrot, tõestasid sajad Ambiente sisustusmessile kogunenud mööblitootjad üle kogu maailma. Valik, millega kodu sisustada on ääretult lai ning mööblimood soosib samaaegselt nii mõjutusi art déco-st, skandinaavia stiilist ja industriaalsest esteetikast. Mööblidisain vaatab võrdselt nii mineviku kui ka tuleviku poole ning mitmekülgsest stiilivalikust võis leida ka hea annuse kitši. Materjalidest hakkas silma puit nii rustikaalses kui ka modernses kuues, samuti marmor ja metall. Värvidest domineerivad järgevatel aastatel klassikaline must ja valge, aga ka tumesinine, praktiline hall ja kuldsed, hõbedased ning vasekarva toonid. Soositud on erinevate stiilide ja materjalide miksimine ning viltu ei vaadata ka eklektikale.

Art Déco

1920-1930. aastatel Lääne kultuuriruumis kanda kinnitanud art déco stiil oma lihtsate, kuid ekstravagantsete vormidega teeb jõulist comeback’i, kuid seda loomulikult pisut kaasaegsemas kuues.

Fotod 2x: eichholtz.com

Kui kroomitud metall, läikivad pinnad ja massiivsed geomeetrilised kroonlühtrid sobituvad pigem avarasse villasse kui pisikesse linnakorterisse või maakodusse, siis art déco mõjutusi leiab ka lihtsama vormiga mööbli juurest. Näiteks Notre Monde valikusse kuulub mitmete erinevate motiividega lauaplaate, mida koos standartsete aktsentlaudadega erinevatesse interjööridesse sobitada.

Dôme Deco õhuline kapp võlub väljapaistva puidumustri ja kuldse raamiga.

Eklektika ja kitš

Art Déco elemente ja 1950ndate tikkjalgu kombineerib väga julgel viisil sakslaste sisustusbränd KARE. Disainer Jürgen Reiteri käe all on saanud klassikaline skandinaavialik kummut peegelklaasist fassaadi.

Foto: kare.de

KARE valikust leiab rohkelt erinevaid stiile — on luksust ja glamuuri, aga ka boheemlaslikku maalähedust. Ühiseks nimetajaks on armastus erinevate stiilide miksimise vastu!

Fotod 2x: kare.de


Absoluutselt piirideta lähenemist, või kui soovite, siis kitšimaigulist disaini pakub sakslaste Tom’s Company. Euroopa ja Ameerika popkunstist ning Aasia ja Aafrika kultuuridest mõjutatud disainer Tom Hoffmann (1956-2012) lähenes oma mööblikollektsioonile kui kunstiteosele, kus põhirõhk on loomulikult värvidel ja muinasjutulistel karakteritel.



Industriaalne stiil, puit ja minimalism

Minimalistlikud vormid, tööstuslik välimus ja värvitud metall on märksõnad, mis saadavad mööblitrende ka järgnevatel aastatel. Seda eelkõige just kombinatsioonis võimalikult naturaalse ja töötlemata puiduga. Erineva suurusega kodusid silmas pidades kogub üha enam populaarsust moodulmööbel. Urban Wild Belgiast kombineerib äärmiselt elegantsel moel urbanistlikku ja rustikaalset lähenemist.

Fotod 2x: urban-wild.be



Saksa päritolu disainer Jan Kurtz otsib ilu ülimas lihtsuses.


Scholtisseki mööbel kombineerib rasket metalli ja paksu puitu — sellegipoolest on tulemus kerge ja õhuline.


Vormilt industriaalne, sisult naturaalne — Poola bränd Hoom väärtustab masintootmise asemel käsitööd ja rohelist mõtlemist. Iga mööblitükk valmib algusest lõpuni parimate puidumeistrite käe all ja iga müüdud eseme kohta lubab tootja istutada ühe puu!

Foto: hoom.co


LOE LISAKS: