2012. aastal valminud avara ja valgusküllase elamu arhitekt on Reet Valk ja konstuktor Tõnu Peipman.

Anu, kuidas selline sisekujundus sündis?
Kasetüved, meri, kivid, taevas, nagu ka elamurajooni kaasaegne modernsus, on kõik omavahel hästi sobivad. Värvidest sinakashall, hall, valge, must, naturaalsed puidu toonid jne. Kõik need ilusad värvid on meie ümber olemas, tuleb osata vaid märgata…

Milliseid materjale on kasutatud?
Üldehituses on kasutatud betooni ja naturaalset fiboplokki, vannitubades kipsplaati.

Sisetööde materjalidest on kasutatud kõiki väga naturaalseid ja loodussõbralikke materjale, näiteks tammepuidust kalasabaparkett, laavakivi, graniitplaadid, Itaalia marmor, looduslik lubipahtel, looduslik Maroko savist toodetud naturaalne tadelakt ja eritellimusel valmistatud mööbel, millel on lõppviimistlusel kasutatud laki asemel õli.


Mida erilist on selles kodus?
Selle maja eripära on loogilisus ja asukohast tulenev hea energia. Pastelsed toonid muudavad maja hästi neutraalseks, hubaseks ja soojaks. Samas saab muuta maja sisekujundust väga lihtsalt igale maitsele sobilikuks erinevate aksessuaaridega. Näiteks vahetada diivanipatjade tooni oma tujude järgi või muuta sisekujundust eri stiilist maalidega. Võimalusi on palju. Minu lemmikkoht majas on esimene korrus, kust avaneb suurepärane vaade kogu krundile ning on hubane ja mugav. Jaapani stiilis lükanduksed köögi ja elutoa vahel jätavad elutoas olijad privaatsusesse, uksed on õhulised ja kerged ning rõhutavad mugavusi köögis.


Kas oli ka midagi keerukat?
Esialgu oli planeeritud majja lift, mis viib esimeselt korruselt viimasele ning mille kõik seined on klaasist, kust avaneb hea vaade läbi maja kõikide korruste. Väga kaua otsisime seda õiget lifti, aga kuna minu nõue oli, et kõik lifti seined peavad olema klaasist, siis seda õiget me ei saanudki. Hiljem leidsin õige lifti ühe Saksamaa kontakti kaudu Hispaaniast, kuid oli juba liiga hilja, et muutusi teha.

Samuti oli algselt plaanis ehitada keldrikorrus koos keegli- ja kaminasaaliga ning külalistetubadega. Tekkis aga probleeme maapinnasega — kohati on Merirahu ehitatud ju paekivi peale, mis täitub vaheldumis savi ja liiva seguga, siis jäi 80 m2 lisakorrus tegemata, kuna kardeti niiskuse läbi imbumist varem või hiljem. 


Mis on kodu loomisel oluline? 

Kodu loomisel on väga oluline ratsionaalsus ja ökonoomsus. Samuti see, et sa tead, mida tahad ja jääd sellele kindlaks. Mõtle läbi kogu pere vajadused ja soovid ning arvesta, et iga võiks-ju-ka-olla võtab raha nii enne kui ka pärast.

Anu Saagpakk on töötanud sisekujundaja ja -arhitektina viimased 8 aastat, põhiliselt Lõuna-Prantusmaa kinnisvaraprojektides, filmi- ning muudel presentatsioonidel, esitlustel ja üritustel, kus vajatakse nõu ilu, stiili ja dekoratsiooni teemadel ning ideid koos ülesehitusega.

Maja on müügis kinnisvaraportaalis City24.