Moodsa kodu keskus

Moodne NIBE Uplink pole vaid soojuspumba juhtimisvahend, vaid tõeline nutikodu keskpunkt. See on netipõhine tööriist, mille abil saate võrku ühendada erinevad kodus olevad nutiseadmed. Nii toimivad nutilahendused koos ning säästavad oluliselt energiat.

Näiteks oskavad majapidamisse paigutatud andurid teatada soojuspumbale, kui kedagi ei viibi kodus. Soojuspump saab seepeale alandada toa- ja küttevee temperatuuri ning lülitada madalamale režiimile ka ventilatsioonisüsteemi, säästes nii tublisti energiat. Samuti oskab soojuspump vastu võtta GPSi signaali, mis annab märku, kui keegi elanikest on koju saabumas ja hakkab seepeale taas temperatuuri tõstma. Mõistagi vähendavad seesugused nutikad lahendused olulisel määral ka majapidamise elektriarvet.

Kütab kõige odavamal ajal

NIBE Uplink reguleerib automaatselt kodukliimat ja kasutab elektrit kõige odavamal hinnaperioodil, vastavalt elektribörsi tunnihinnale. Soojuspump töötab maksimaalset just ajal, kui elektri hind on kõige madalam.

Soojuspump saab infot järgneva 24 tunni elektribörsi hindadest rakendusest nimega Smart Price Adaption. Tänu rakendusele võivad küttekulud väheneda täiendavalt 5–10% aastas.

Toodab ise päikesest elektrit

NIBE Uplink abil saab NIBE soojuspumbaga ühendada ka NIBE enda päikesepaneelide moodulsüsteemi NIBE PV. Nii saate soovi korral hakata ise elektritootjaks ja vähendada sel moel elektriarvet. Katusele paigaldatud NIBE PV päikesepaneelid ammutavad päikesevalgust aasta ringi ning muudavad selle elektrienergiaks. Osa energiast saab kasutada soojuspumba töös hoidmiseks või majapidamise vajadusteks ning ülejäänu võib panna müüki.

Sobib nii uutele kui k avanadele majadele

Kui tavaliselt räägitakse nullenergiamajadest eelkõige uusehitiste puhul, siis NIBE nutikate lahendustega saab energiat kokku hoida ka varem ehitatud hoonetes. NIBE maasoojuspumba ning päikesepaneelide abil on elanikud muutnud nullenergiamajadeks isegi 50-aastaseid hooneid.

Ühendab erinevaid nutilahendusi

NIBE Uplinki kaudu võib juhtida ka kodu ventilatsiooni, valguslahendusi, turvasüsteeme ning muid nutilahendusi. Näiteks võib süsteem pärast elanike kodust lahkumist automaatselt sisse lülitada turvasüsteemi, kustutada tuled ja lukustada uksed.

Kliimaseade OÜ on NIBE soojuspumpade volitatud müüja ja paigaldaja. Firmal on 21-aastane kogemus soojuspumpade paigaldamisel ja hooldamisel. NIBE soojuspumbal põhineva küttesüsteemi projekteerimisel kasutab Kliimaseade OÜ spetsiaalset NIBE energia säästmise ja dimensioneerimise tarkvara. Majale valitakse sobiv soojuspump koos vajalike lisaseadmetega, arvutatakse aastane kokkuhoid võrreldes muu kütteliigiga ning aastane ekspluatatsioonikulu ja tasuvusaeg.

Jaga
Kommentaarid