Tundub, et praegu hindavad disainerid ja värvitootjad kõrgelt kõiki meie metsadest, heinamaadelt ja mereavarustelt pärit rohekassiniseid värvitoone. Üheks disainerite lemmikuks on kujunenud veesinine (Water Blue) värvitoon.

Sinist pakutakse korraga kolmes ja just tumedas toonis: sensatsiooniline klassikaline sinine (Classic Blue), heledam koobaltsinine (Bright Cobalt) ja mereväesinine (Navy Blue), mis on sügavalt tumesinine, peaaegu must, toonilt luksuslik ja elegantne värv. Soovitatakse ka tumedat, summutatud purpurvioletset (Purple Violet), ja asuursinist (Azure Blue) värvitooni, mis näevad välja värskete ja moodsatena ja mida saab interjööris taustavärvina kasutada.

Pikka eluiga ennustatakse ka hallidele toonidele, eriti just sinakashallile (Blue Grey), samuti kahvatupruunile (Pale Brown), beežikaspunasele (Beige Red) ja peente variatsioondega pärljasroosale (Pearl Pink).

Kanarbikulillat (Heather Violet), öösinist (Night Blue) ja purpurpunast (Purple Red) võib edukalt kombineerida vanaroosaga (Antique Pink), või Capri sinisega (Capri Blue), mis teeb ruumi maskuliinsemaks. Lilla mõjub hästi ka pisikeste või suuremate detailidena, näiteks seda tooni köögimööbel on põnev vaheldus valgele või mustale.

Sisekujundajad kasutavad praegu julgelt ka helerohelisi värvitoone. Paljud peavad piparmündirohelist (Mint Green) selle aasta kõige menukamaks tooniks, seda kasutatakse ohtralt ka seinakatete ja tapeetide juures. Mööbli heledad puittekstuurid aitavad münditoonil siseruumis soovitud soojust luua.

Jätkuvalt on trendikad ka valged värvitoonid, nagu pärlvalge (Oyster White), elevandiluuvalge (Ivory), kreemvalge (Cream) ja papüürusvalge (Papyrus White). Ühevärvilises heledas interjööris saavutatakse vau-efekt roheliste lopsakate toataimede ja lilledega.

Disainerid soovitavad siseruumides eksperimenteerida ka sinepikollase (Mustard Yellow) või ookerkollasega (Ochre Yellow). Need toonid leidsid rohkelt kasutust ka möödunud sajandi alguse juugendstiili juures või sajandi keskpaiga Skandinaavia disainis.

Mustadest toonidest eelistavad disainerid grafiitmusta (Graphite Black) või umbrahalli (Umbra Grey), ent kõige moodsamaks mustaks värvitooniks peetakse ikkagi sügavat musta (Jet Black). Dramaatilist musta on hea ühendada valge-halli värvipaletiga, mis on ka järgmisel aastal sisustusvärvidena trendikad, eriti helehall (Light Gray) oma variatsioonidega.

Moes on ka kõik heleda varjundiga suitsused ja tuhmid loodusvärvid, nagu kahvatupruun (Pale Brown), heleroheline (Sap Green), valkjasroheline (Pastel Green), reseedaroheline (Reseda Green), kõrkjaroheline (Reed Green) ja kahvaturoheline (Pale Green). Sõnajalaroheline (Fern Green) toon on seintele antud hooajal ideaalne valik. Lisaks võite paigutada ruumi populaarseid metsamotiividega fotopaneele või freskosid. Heledad hallikasrohelised värvitoonid näevad eriti loomulikud ja soojad välja just maamajade interjööris, kus vau-efekti saavutamiseks võib lisada halli ja lillat, ammutades inspiratsiooni äikese-eelsest pilvisest taevalaotusest.

Allikad: Liia Koreline: Arco Vara blogi, Pinterest