1. Peidetud köök

Järgnevate aastate köögimood on võtnud minimalistliku suuna — aina enam näeb areenil kööke, mis ei tiku silma. Õigemini polegi neid eriti näha, sest need on peidetud. Märksõnaks on miljöösse “sulanduv” köök, kus kapid on integreeritud seintesse ja mille disain on viidud minimalismi ülimasse äärmusesse.

Foto: Piero Lissoni, Boffi


Foto: Arrital.com

Lihtsate ja sulanduvate vormide kõrval võib aga julgelt eksponeerida mõnda eradisesisvat avatud riiulit, kuhu sättida ritta pilkupüüdvaid lauanõusid, tee- ja maitseainepurke jne.

2. Must värv on tagasi!

Lumivalged köögid astuvad nüüd sammukese tagasi ja puhkavad jalga, sest dramaatiline must astub rambivalgusse. Sobivad ka teised tumedamad toonid, millel on lisaks silmailule oma praktiline pool: tumedalt pinnalt pole plekid ja kraapsud nii hästi näha, kui heledalt. Lisaks muudab must värv ruumi modernsemaks ning lisab sellele sügavust.

Sisustusmessidel näeb üha enam ka musta värvi köögiriistu, valamuid, segisteid ja köögitehnikat — viimane olgu trendikas köögis kindlasti integreeritav.

3. Eritellimusel valmistatud köögid

Üha enam soovitakse, et köök oleks eelkõige funktsionaalne ja mitmeti kasutatav. Näiteks Boffi esitles tänavusel Eurocucina biennaalil oma uusimat kööki Piero Lissonilt, mis kannab nime Combine ja mis laseb kogu stiili üle otsustada köögi kasutajal. Tegemist on justkui erineva kujuga plokkidest koosneva köögiga, mistõttu saab igaüks selle paigutada just nii nagu talle kõige mugavam on. Kaasa tuleb ka kokkupandav laud, mida saab vajadusel pikendada.

Foto: Piero Lissoni, Boffi

4. Suurem tähelepanu mugavusel

Tehnoloogia areneb iga aastaga üha edasi ja eesmärgiks on pakkuda köögikasutajale ülimat mugavust. Tipprestoranide köökides kasutatavad imed on jõudmas ka tavainimeste köökidesse. Suurt rõhku pannakse ka õhupuhtusele — sellised suured tootjad, nagu Miele, Siemens ja Fisher & Paykel paiskavad müüki järjest paremaid õhupuhasteid. Firmad nagu Smeg ja Electrolux pakuvad tavakasutajale aga tooteid, mis olid vanasti mõeldud vaid restoranidele. Näiteks võid endale nüüd koju osta sellise külmuti, mis jahutab toidu vaid mõne hetkega maha. Kõik ikka selleks, et vältida toidu halvaks minemist. Muuhulgas on Electroluxil ka selline külmik, mis laseb külmkapi sisu uurida ust avamata. Kasu seisneb selles, et vähem toitu läheb raisku ja inimesed saavad elada tervislikumalt.

Allikas: homebeautiful.com.au

LOE LISAKS: