Detailid, millele on mõistlik kulutada

Madrats ja voodi. Täisväärtuslik uni ja puhkus on meile väga oluline. Kui puhkame end välja ja magame hästi, tunneme end energilisena ning oleme terved. Hea madrats peaks olema mugav ja vastu pidama vähemalt kümme aastat. Suure summa kulutamine madratsile võib esialgu ebaoluline tunduda, kuid kui mõelda, et veedame voodis kolmandiku oma ajast, on see tehing ilma kahtlusteta asja väärt!

Vaibad. Vaibad meie jalge all on igapäevaselt kasutuses ning kuluvad kiiresti. Kehva kvaliteediga vaip võib juba mõne kuu möödudes koledaks minna. Mõistlik on investeerida vaipadesse, mis taluvad hästi puhastamist ja kestavad aastaid.

Foto: Ellos.se

Pildiraamid. Kui armastad kunsti või pildistada, peaksid investeerima ilusatesse pildiraamidesse, mis kaunistavad kodu seinu. Raamid võiksid olla klassikalised ja mitte hooajalised moeröögatused. Arvesta ka seda, et odavad plastikraamid võivad määrida seinu ning kui soovid hiljem pildi asukohta muuta, ootab sind suuremat sorti maalritöö, mis ei ole sugugi odavam, kui veidi kallim puidust raam.

Diivan. Enamikes majapidamistes kasutatakse elutuba iga päev. See tähendab, et diivan peab olema mugav, vastupidav ja korralik. Diivan võiks ideaalis kesta aastaid ja püsida heas vormis.

Värv. Seinavärv peab olema vastupidav ja pestav. Selleks, et seinavärv püsiks kaua ilus, peab see olema kergesti hooldatav ja kvaliteetne. Samuti on kvaliteetne seinavärv paksem ja katab seina ühtlaselt, mistõttu jääb tulemus kenam.

Detailid, mille arvelt on mõislik säästa

Öökapp. See on vaevu märgatav detail, mis asub magamistoas ning enamasti ei kasutata öökappe sisekujunduselementidena. Üldjuhul on magamistoa fookuseks suuremad esemed nagu voodi või garderoobikapp. Öökapp peab olema võimalikult praktiline, sahtliga ja mugav kasutada.

Valgustus. Kulutada tasub ainult elutoavalgustile, millel on sisekujunduses oma visuaaln otstarve ja mis peab kaunis välja nägema. Ülejäänud valgustid, mille mõte on ainult valgustada, võivad olla tagasihoidlikud ja soodsamad. Näiteks LED-lambid tarbivad vähe elektrit, näevad tagasihoidlikud välja ja valgustavad hästi.

Nõud. Kellel ei ole oleks elu jooksul mõni taldrik või tass katki läinud? Nõusid kasutad iga päev ja ei ole mõtet kulutada kallile serviisile, mille võtad heal juhul korra aastas kapist välja. Samuti muutuvad trendid ja tõenäoliselt tüdined aja jooksul vanadest nõudest ja soovid uusi. Miski ei ole igavene.

Vannitoatarvikud. Vannituba on ruum, millelt saad kõige enam säästa. Trendid ja maitsed muutuvad, asjad vananevad ning vannituba kasutame igapäevaselt. Seega ei ole mõtet osta kõige kallemaid keraamilisi plaate või kraane. Pigem vali soodsad, aga lihtsad lahendused, mis oma otstarvet täidavad. Ainus detail, millesse võiksid rohkem investeerida on vann, mis peab üldjuhul vastu isegi aastakümneid.

Nipsasjakesed. Pisikeste iludetailide taga on olulisem pigem lugu kui hind. Et erinevaid asju koguneb meie ellu kogu aeg, siis on tähtsam, et need meile midagi tähendaksid.


Kardinad. Päikesepoolsete akende ees kipuvad kardinad pleekima, ükskõik, kui heast kangast on nad valmistatud. Samuti on kardin toa lõppilme kujundamisel mõjukaks aksessuaariks. Kui soovid paari aasta tagant interjööri jälle värskust tuua, on seda lihtne teha uute kardinate abil. Kardinad võid osta pigem soodsamad, aga näiteks kaks paari — sügavamad toonid ja raskemad materjalid sobivad talvisesse aega, õhulisemad ja helgemad materjalid suvisesse.

LOE LISAKS: