Kõik lastepärane ei pea olema kitš

Vahel kipuvad vanemad lapse toa kujundamisel liiga hoogu sattuma. Kõik peaks justkui olema satsiline, printsessi- või piraadipiltidega ning roosat või helesinist värvi. Igal pool lapse ümber vedelevad mänguasjad alates klassikalisest mängukarust kuni moodsate arendavate leludeni. Kindlasti soovivad vanemad lapsele kõige paremat, ent lastepärane ei peaks tähendama ülepingutatud kitši ega tarbetuid (ilu)asju, millel pealegi pole oma kohta.

Hea voodi kaitseb nii äralöömise kui ka stressi eest

Laps tunneb ennast hoopis mõnusamalt sellises toas, kus on arvestatud otstarbekusega ja mis on kohandatud lapse tegevuse järgi.

Hea, kui voodi oleks üleni pehme, kõik nurgad kangaga kaetud. Väikelapse olemise saab veelgi turvalisemaks muuta, kui kasutada pehmeid küljerulle vms, mis kinnituvad metallraami abil madratsi alla — nii võivad vanemad olla täiesti kindlad, et rahutu unega laps end öösel põrandale ei keera.

Foto: Softrend

Katteriide valimisel võiks silmas pidada, et see ei määrduks, oleks hõlpsasti puhastatav ja et vajadusel saaks katteriide täiesti ära võtta. Kõik lapsevanemad ju teavad, et lapsel ikka juhtub — nii lapsed kui ka vanemad tunnevad ennast palju vabamalt, kui pole tarvis stressata selle pärast, kuidas mänguhoos voodile sattunud plekid välja tulevad.

Hea voodi:

  • Pehme ja turvaline
  • Teravad ääred ja nurgad kata pehmendustega, neid saab hõlpsasti ka ise valmistada.
  • Kergesti hooldatav ja vajadusel eemaldatav katteriie.