Kasuta puhastusvahendeid, mis tapavad grippi tekitavaid mikroobe. Need peaksid sisaldama kloori, vesinikperoksiidi, joodipõhiseid antiseptikuid või alkoholi.

Desinfitseerimisvahendeid tuleb kasutada vastavalt pakendil olevale õpetusele ja õiges koguses, muidu ei pruugi neist suurt kasu olla — kerge piserdus ja pühkimine pole desinfitseerimiseks piisavad. Pinnale tuleb piserdada nii palju vahendit, et selle kuivamine võtaks aega. Tavaliselt on toote mõjumisaeg koos õpetusega pakendile märgitud.

Koristades pea meeles, et desinfitseerida tuleb kõik ukselingid, kapipealsed ning sahtlite ja kappide käepidemed. Köögis ei tohi unustada ka külmkapi, mikrolaineahju ja praeahju käepidemed. Elutoas tuleb lisaks teistele pindadele puhastada ka telefonide ja tahvelarvutite ekraanid. Vannitoas ei tohi ära unustada prill-laua ning kraani ja selle ümbruse puhastamist. Tähelepanu peab pöörama ka väiksematele detailidele — näiteks tuleb puhastada lambilülitid ja erinevad puldid.

Gripihooajal võib mõelda ka ühekordsete toodete kasutamisele. Vahetades käterätikud majapidamispaberi vastu ja lapid ühekordsete vastu, takistad mikroobide elutegevust.

Allikas: apartmenttherapy.com