1. Järve, sauna ja laste mänguväljakuga metsamaja Lõuna-Eestis

Lõuna-Eesti metsade vahelt leiab lummava koha, kus saavad end hästi tunda nii suured kui ka väikesed. Terrassil saab nautida kevadisi päikesekiiri ja lastele on mürgeldamiseks sisse seatud pisike mänguväljak. Lähedal asuvad matkarajad, mida ei pea inimmassidega jagama ja kus on võimalik hoida ohutut distantsi.


Maja ise ühendab moodsa ja maalähedase. Interjööris on kasutatud palju puitu ja suured klaasaknad hoiavad loodusega ühenduses ka siseruumis kodukontorit tehes.


2. Ajalooline hoonetekompleks Tormas

Jõgevamaal Tormas on korraga müügis ja üürilevõtmiseks saadaval tõeliselt põnev hoonekompleks, mis koosneb ajaloolisest moonakatemajast, juustuvabrikust ja saevabrikust. Ajalooliselt kuulusid hooned mõisa juurde. Moonakatemaja on renoveeritud ja kohandatud elamiseks — mugavust lisab maaküte ja korralik ventilatsioonisüsteem. Renoveerimisel on säilitatud võimalikult palju algupäraseid detaile: teise korruse põrandatel on viimistletud laudis ja esimesel korrusel keraamilised plaadid/laminaatparkett. Seinu katab valge lubivärv. Köögis on olemas nii puuküttega pliit kui ka elektripliit. Olemas on ka tõeliselt ehe ja korralik saun! Vaata lähemalt Kinnisvara24.ee lehelt.

3. Saunaga maja järve kaldal

15 minutilise autosõidu kauguselt Viljandist leiab pisikese suvekodu, mis on rajatud otse järve kaldale. Julgemad võivad peale leiliviskamist ja järve hüpata ja talisuplust harrastada. Ilusate ilmadega on võimalik ka õues grillida ning kõik vajaminev on selleks olemas. Maja renditakse välja kuni neljale inimesele. Vaata lähemalt Airbnb lehelt.



4. Pivarootsi mõisa külalistemaja

Hubase viietärni elamise leiab Pivarootsist, 16. sajandil rajatud mõisakompleksi kuuluvast hoonest, mis on kenasti renoveeritud ja kohandatud üürimajaks. Elamisse mahub ilusti ära suurem pere ja nautida saab ümbritsevat loodus ja merekohinat. Meri ise on vaid kiviviske kaugusel. Vaata lähemalt Airbnb lehelt.


5. Pisike minimaja Lõuna-Eesti metsade keskel

Kui plaanid maale pageda ja rahaga ei ole just laristada, siis Lõuna-Eesti metsade rüpest leiab pisikese mikromaja. Elamine sobib ideaalselt paarile ja mahutab kõik eluks vajaliku — köögi, vannitoa ja magamistoa. Miks mitte vahelduseks korterielule paar nädalat või kuu hoopis metsas veeta ja maaeluga tutvust teha? Vaata lähemalt Airbnb lehelt.