Nii nagu hoolas aednik teeb aasta läbi ettevalmistusi algavaks hooajaks, on ka Maakodu toimetus kogu aasta vältel tegutsenud kevadise ja mahuka erinumbri Suvi aias nimel ja kogunud selle tarbeks väärt lugusid.

Seekordne kodulugu on Põlvamaal asuvast romantilisest Kristiina Tarest, mille lummavas aias võib külastaja end suveõhtutel unistades ära suisa kaotada. Külalised, kes siia kord sattunud, tulevad ikka ja jälle tagasi.

Laudapealne paradiis – kõlab intrigeerivalt! Just endise lauda peale oma suvekodusse Võrumaale on toreda suvise elamise ehk stuudio ehitanud Epp Leesik ja Rauno Schults. Seal on lastel ruumi mängida, pereemal õmmelda ja külalistel ööbida.

Kes otsinud, teavad - servamata laud on defitsiit. Kui Järvamaa mees Margo Hussar Paide lähedal oma talu taastama hakkas, otsustas ta teha midagi sootuks teistmoodi ja erilist.

Fotograaf Sigrid Absaloni võrratult värviküllane aed Tahkurannas Muuli talus on üsna noor, kuid tänu erinevatele okaspuude vormidele ja isikupärasele kujundusele kaunis igal aastaajal. Sigrid jagab lugejatele oma kogemusi ja nippe, kuidas oma aeda kujundada.

Maailmas on üle 40 000 roosisordi! Rosmakori Roosaia peremees Mart Ojasalu kirjutab, milliseid haigusi ja kahjureid on toonud Eestisse võõramaa okkalised ja miks on ikkagi vaja Eesti oma roosisorte.

Ajakirjanik ja aiaomanik Madis Jürgen kirjeldab aastatepikkust võitlust tüütu tegelase – mailasega. See pealtnäha õrn ja habras taim hävitab muru ja muudab elu parajaks põrguks.

Aiapäkapikk ei ole aiaskulptuur ning selle õue paigutamine pole aia kunsti aeda toomine, kirjutab aiatoimetaja Jaan Mettik. Tema intervjuust skulptori Gea Sibola-Hanseniga saame teada, kuidas tuua aeda tõelist kunsti ja mil viisil seda hooldada.

Seemnevalik aianduspoodides lööb jalust nõrgaks ja sageli juhtub, et kirgliku aiapidaja kokku ostetud varud on suuremad, kui selleks aias pinda on. Meie aiatoimetaja Marju Vitkar annab nõu, milliste köögiviljade puhul tasub mõelda korduskülvidele, et saaki kogu suve vältel noore ja värskena peenralt võtta.

Marju testis koos haljastaja Diana Roolaiuga Eestis müügil olevaid oksakääre. Millised käärid osutusid parimateks, saate lugeda ajakirjast.

Suvi aias ajakirjast leiate:

  • Thuni kalender koos rahvakalendri tähtpäevade ja ennustustega.
  • Murutraktorite põnev maailm.
  • Maakodu Soomes: imeline koduaed Loviisa linnakeses.
  • Valge ristik – võlu või valu?
  • Tallinna loomaaia haruldane haljastus.
  • Mis on vermikompost?
  • Milline saab olema Eesti kliima tulevikus?
  • TEEME ISE: aiatööriistade kapp.
  • Barbecue-meistrite uued retseptid ja suvised salatid.
  • Ja palju muud.
Suvi aias esikaas