Pete Nelson on mees, kes tegeleb puuonnide ehitamisega alates 25. eluaastast. Ta on kirjutanud onnide ehitamisest raamatuid, tal on puuonnide ehitusettevõte ning koos naisega peavad nad Washingtonis ka puuonnides hotelli. „Mulle on alati meeldinud olla loodusele lähedal. Kuigi puuonne peetakse pigem laste mängumajakesteks, näen, et need tekitavad alati lapselikku elevust ka täiskasvanutes,“ rääkis Nelson.

Pete Nelson võib ehitada puuonnidesse kõik eluks vajaliku: köögi, kamina ja isegi vannitoad. Mõeldud on ka sisekujunduse peale, et onnid oleks kõikide mugavustega ning näeksid ka stiilsed välja. Puude otsa ehitatud majadesse pääseb tavaliselt trepi, kaldtee või silla kaudu. Puuonnid on ehitatud keskkonnasõbralikest materjalidest ning aastatepikkuse tootearenduse tulemusena on leitud lahendusi kõrgustesse maja ehitamiseks ilma puid kahjustamata.

Onnide ehitus algab karkassi paigaldamisega, mille vinnavad üles köisi, karabiine ja muid ronimisvahendeid kasutavad puude otsas töötavad ehitajad. Ükski onn ei ole teise sarnane, sest peamiseks tugitalaks kasutatakse hoolikalt valitud olemasolevaid puid. Nelsoni arhitektuurilahenduste tulemusena ehitatakse puude otsa nii lihtsamaid lasteonnikesi kui ka sammaldunud katusega, suurte akende ja terrassiga mitmekorruselisi häärbereid, mille lisahoonetesse pääseb üle rippsildade.

Alates 2011. aastast juhib Nelson Animal Planeti telekanalil telesaadet „Puuonnide meistrid“ (Treehouse Masters), mille igas osas näidatakse tema meeskonna poolt ehitatud uusi luksuslikke ja erilisi maju puude otsas. „Puuonnide meistrid“ oli 2013. aasta suvel Animal Planeti kõige vaadatum saade. Eesti televaatajad saavad saate uut hooaega Animal Planeti eetris näha detsembrikuu reedetel.

„Puuonnide meistrid“ 2. hooaeg Animal Planetis:

  • 5. detsembril — Linnupesa: Pete ehitab linnuvaatlusmaja, mille ümber on põimunud ajupuu ja mis näeb välja nagu päris linnupesa.
  • 12. detsembril — Teemaja puu otsas: Üks perekond tellib Pete’i ehitama oma tagahoovi puude otsa Jaapani teemaja.
  • 19. detsembril — Vincent van Puuonn: Pete kutsutakse ehitama ajaloolise farmi juurde puu otsa vanaaegset kunstistuudiot.
  • 26. detsembril — Canopy saare laager: Pete ja tema meeskond ehitavad privaatseid puuonne neile, kes soovivad aeg-ajalt loodusesse põgeneda.